Van 't Schip en Berghuis willen zich revancheren: 'Maar sluiten onze ogen niet'

Vantschippersco1920
Vantschippersco1920

Kort voor de persconferentie in aanloop naar het treffen met Bodø/Glimt trainde Ajax op sportcomplex de Toekomst. De aanwezige journalisten viel het daar op dat een aantal Ajacieden weer op het trainingsveld stond. Trainer John van 't Schip ging tijdens het persmoment in op de personele bezetting bij Ajax.

Tags

  • #UECL
  • #AJABOD

Socials

Zo was het bij de oefensessie duidelijk dat Devyne Rensch weer op het veld stond. De Ajacied moest zich tegen PSV thuis enkele weken geleden laten wisselen. "Hij is weer aangesloten. Dat klopt", draaide Ajax-trainer Van 't Schip er niet omheen.

Ook Branco van den Boomen stond op het trainingsveld. Voor hem lijkt een volledige wedstrijd nog te vroeg te komen. "Branco komt voor eerst weer bij de wedstrijdselectie. Starten is nog te vroeg. Of hij erin komt, is aan de hand van hoe de wedstrijd verloopt."

Daarnaast had de trainer nog wel een update over Ahmetcan Kaplan en Julian Rijkhoff, die maandag meededen bij de wedstrijd Jong Ajax – MVV. "We hebben gezamenlijk besloten dat Kaplan inmiddels genoeg volledige wedstrijden heeft gespeeld bij Jong Ajax na zijn blessure. Omdat we maandag ook niet met volle zekerheid konden zeggen hoever Rensch was, wilden we hem 45 minuten laten spelen. Hij zou tegen Bodø/Glimt in actie kunnen komen. Of hij start of later erin komt, zie je donderdagavond. Verder zit Julian voor de eerste keer bij de wedstrijdselectie."

Terugblikken op Heerenveen
Ajax treft in de vorm van Bodø/Glimt in ieder geval een opponent waarbij hun structuur van spelen volledig duidelijk is, zo stellen zowel Van 't Schip als Steven Berghuis. De gelegenheidsaanvoerder (bij afwezigheid van Steven Bergwijn) kwam tijdens de persconferentie eerst nog even terug op de nederlaag bij sc Heerenveen.

"We sluiten onze ogen niet voor het grotere geheel. We moeten bepaalde systemen van tegenstanders en looplijnen makkelijker gaan herkennen. SC Heerenveen speelde twee, drie keer goed onder ons uit. Toen sloeg de twijfel toe. Had ik het team misschien moeten instrueren alles beter bij elkaar te houden? Daar praat je dan onderling over."

Op zoek naar revanche
Volgens Van 't Schip is de focus na een dag teleurstelling snel op de Noorse tegenstander gegaan. "Er heerst altijd een teleurstelling na zo’n wedstrijd in Heerenveen. Het mooie van voetbal is dat we vier dagen daarna een wedstrijd kunnen spelen om ons te revancheren."

"Bodø/Glimt heeft een fysiek sterk en fit team. Ze spelen al aantal jaar in dezelfde structuur met dezelfde coach. Ze hebben misschien wat andere spelers gehaald en er is een aantal spelers vertrokken deze winter. Maar de structuur van spelen is hetzelfde. Ze hebben veel lopende mensen en de intensiteit is hoog. Het wordt geen makkelijke wedstrijd."

"Verder komen ze nu rechtstreeks uit een trainingskamp in Spanje. Daar brengen veel ploegen uit Scandinavië de winter door en spelen ze onderling hun wedstrijden. Ik ben daar zelf ooit eens geweest om naar Zlatan Ibrahimovic te kijken. Daar heb ik destijds een goed rapport over geschreven", lachte de coach.

Met de Noorse kampioen treft Ajax dus een tegenstander die aanvallend speelt en vaak hoog druk zet. Volgens Van 't Schip moet zijn ploeg juist zelf aan de bal betere keuzes gaan maken om een goed resultaat te boeken. "We hebben veel mogelijkheden om onder druk uit te voetballen. Een daarvan is de mogelijkheid om onze spits aan te spelen die sterk is. Dat wil niet zeggen dat we alleen maar lange ballen spelen, maar we mogen wel vaker linies overslaan. Dat moet je op het veld sneller zien."

Respect voor Conference League
Tot slot liet Berghuis doorsijpelen dat Ajax de Conference League serieus neemt als Europees toernooi. "We respecteren dit toernooi. We zijn nederig. Dit is waar we nu staan. Het is nu niet gepast om over de Champions League te praten. We moeten het tegen Bodø/Glimt maar laten zien."

Gerelateerde artikelen

240208 Interview Hato UEFA SITE

Hato over Bodø/Glimt-thuis: 'Er staat extra spanning op'

Ajax neemt het komende donderdag in de tussenronde van de UEFA Conference League op tegen het Noorse Bodø/Glimt. Tijdens de laatste Europese wedstrijd van Ajax tegen AEK Athene droeg de zeventienjarige Jorrel Hato de aanvoerdersband om zijn arm. De talentvolle verdediger blijft desondanks met beide benen op de grond staan. "Ik vind dat ik dezelfde dingen moet doen, ongeacht of ik de aanvoerdersband draag of niet."

Tags

  • #UECL
  • #AJABOD

Socials

PIENAAR STILL 2

Special | 'Steven Pienaar - Ajax en de eeuwige glimlach'

Steven Pienaar speelde aan het begin van deze eeuw maar liefst 133 wedstrijden in het eerste van Ajax. De Zuid-Afrikaan danste zich vaak een weg door de verdediging van de tegenstander. We zochten de 41-jarige Pienaar op in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij sinds deze zomer jeugdtrainer is van Sharjah FC.

Tags

  • #Pienaar

Socials

Eriksen1920

Top 10 Goals | Euforische Eriksen

Christian Eriksen viert op 14 februari 2024 zijn 32e verjaardag. De verfijnde middenvelder maakte in zijn Ajax-periode vaak technische en heerlijke doelpunten. Ter ere van zijn geboortedag hebben we de mooiste tien op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials