Van 't Schip: 'Goede dingen gezien, maar tweede helft liep het een beetje weg'

Ajax sloot zondagmiddag het trainingskamp af met een 2-1-overwinning op Hannover 96. Trainer John van 't Schip en Jorrel Hato keken met gemengde gevoelens terug op de vriendschappelijke wedstrijd in Spanje. "In de eerste helft hebben we goed spel laten zien en waren we dominant, maar in de tweede helft zakte dat weg."

Tags

  • #MidSeason
  • #AJAHAN

Socials

"Ik ben geen tevreden trainer, maar ik denk dat we de eerste helft goede dingen hebben laten zien", stak Van 't Schip van wal. "In het aanvallen, maar ook in het druk zetten zag het er een aantal keer goed uit. Onder andere ook hoe we die tweede goal maakten."

De zestigjarige hoofdtrainer zag desondanks ook nog genoeg verbeterpunten. "In de tweede helft liep het een beetje weg. Op momenten dat we de bal veroverden, gaven we de bal weer te gemakkelijk weg. We moesten het eerder afmaken gezien de kansen die we kregen."

Hato deelde de mening van Van 't Schip. "Op basis van de eerste helft ben ik zeker tevreden. We hebben goed spel laten zien en waren eigenlijk heel dominant. Maar in de tweede helft zakte dat wel weg. Zij brachten er ook elf nieuwe frisse spelers in, maar dat moet geen excuus zijn", aldus de talentvolle verdediger.

Trainingskamp
Van 't Schip was blij met de trainingsweek in Spanje. "Het weer was fantastisch om te trainen en met elkaar naar de tweede helft van het seizoen te werken", zei de oefenmeester, die duidelijk was over de twee oefenwedstrijden. "Gisteren (zaterdag, red.) was niet goed, maar vandaag (zondag, red.) heb ik wel veel goede dingen gezien."

Gerelateerde artikelen

Sosa1920 3

In beeld | Ajax – Hannover 96

Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Hannover 96 afgesloten met een 2-1-overwinning. In dit artikel vind je de belangrijkste foto's van het vriendschappelijke treffen.

Tags

  • #Midseason

Socials

HL1920

Highlights Ajax - Hannover 96 | Oefenzege in Spanje

Ajax heeft het trainingskamp in Zuid-Spanje zondag afgesloten met een oefenzege op Hannover 96. Het werd in het Estadio Antonio Barbadillo 2-1 voor de Ajacieden, die trefzeker waren via Brian Brobbey en Steven Bergwijn. De eindstand was al bij rust bepaald.

Tags

  • #MidSeason
  • #AJAHAN

Socials