Liveblog

21:42

15:53

Reacties 🎬

Ajax sloot zondagmiddag het trainingskamp af met een 2-1-overwinning op Hannover 96. Trainer John van 't Schip en Jorrel Hato keken met gemengde gevoelens terug op de vriendschappelijke wedstrijd in Spanje. "In de eerste helft hebben we goed spel laten zien en waren we dominant, maar in de tweede helft zakte dat weg."

15:30

Highlights uit Spanje 🇪🇸

Ajax heeft het trainingskamp in Zuid-Spanje zondag afgesloten met een oefenzege op Hannover 96. Het werd in het Estadio Antonio Barbadillo 2-1 voor de Ajacieden, die trefzeker waren via Brian Brobbey en Steven Bergwijn. De eindstand was al bij rust bepaald.

15:00

Fans 😁🤳

Na afloop van de oefenwedstrijd tegen Hannover 96 kwamen er verschillende jonge fans het veld op. De Ajacieden maakten tijd voor de supporters die op de foto wilden met hun idolen.

90+2

[14:48]

FT // 2-1

Het laatste fluitsignaal klinkt: Ajax wint met 2-1 van Hannover 96. De eindstand was al bij rust bepaald. In de tweede helft zakte Ajax weg maar wist het wel de voorsprong over de streep te trekken.

90

[14:46]

Grote kans Hannover

Oh hier komt Ajax goed weg. Eerst weet Diant Ramaj te redden op een inzet van Nicolo Tresoldi. De rebound lijkt binnengelopen te kunnen worden, maar Borna Sosa zit goed kort en mede daardoor caramboleert de bal over het Ajax-doel.

88

[14:44]

Ajax zet aan, maar aanvallen leveren niets op

Ajax zet de laatste minuten weer wat meer aan en heeft nu een goede aanval in huis. Steven Berghuis steekt Jaydon Banel weg, maar diens voorzet kan de vrijstaande Chuba Akpom niet bereiken.

Even later is er een schotkans van buiten de zestien voor Akpom. De inzet is hard, maar wel recht op de Duitse goalie af.

80

[14:36]

Nog ruim tien minuten

Nog zo'n tien minuten te gaan. Blijft het bij 2-1 of valt er nog een goal in de slotfase?

73

[14:29]

Berghuis recht op Weinkauf af

Berghuis900 2

Eindelijk weer een kans voor Ajax en opnieuw is die voor Steven Berghuis. Chuba Akpom legt klaar, waarna Berghuis het met een bekeken poging probeert. Leo Weinkauf krijgt de bal echter recht op zich af en kan simpel redden.

70

[14:26]

Banel voor Taylor

En ook een tweede wissel bij Ajax. Jaydon Banel maakt zijn opwachting en voor Kenneth Taylor is het einde wedstrijd.

Banel gaat op rechtsbuiten spelen, terwijl Berghuis een linie terugschuift.

66

[14:22]

Ajax moet achteruit

Taylor900 3

Het loopt de tweede helft nog niet echt vlotjes bij Ajax. Hannover dringt wat meer aan en is ook een aantal keer in de buurt van de 2-2 geweest.

62

[14:18]

Akpom vervangt Brobbey

Brobbey900 3

Eerste wissel bij Ajax. Brian Brobbey, maker van de 2-0, verlaat het veld en wordt vervangen door Chuba Akpom.

56

[14:12]

Kans Berghuis, uitstekende ingreep Hato

Twee kansen binnen een minuut. Eerst wordt Steven Berghuis weggestoken door Kristian Hlynsson en vervolgens van scoren afgehouden door Leo Weinkauf.

De bal wordt weggeroeid, waarna Hannover gevaarlijk uitbreekt richting het doel van Diant Ramaj. Jorrel Hato weet met een fijne tackle echter te voorkomen dat er geschoten kan worden.

54

[14:10]

Gevaar uit corner

Hannover 96 krijgt een goede kans op de 2-2. De Duitsers zijn gevaarlijk een uit een corner, maar zien dat de kopbal niet genoeg kracht heeft om Diant Ramaj te verschalken

46

[14:02]

We zijn weer van start

De tweede helft is begonnen. Bij Ajax geen wissels, Hannover is bijna met een heel nieuw elftal binnen de lijnen gekomen.

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.