Henderson: 'Moeten op ons best zijn'

Jordan Henderson is helemaal op zijn plek in Amsterdam en is dankbaar voor het ontvangst bij Ajax. Donderdag speelt hij tijdens het UEFA Conference League-duel met Aston Villa weer in zijn vaderland. "Ik kijk er naar uit en heb er zin in. Het wordt een zware test."

Tags

  • #Henderson

Socials

"Ik ben heel blij om hier te zijn en blij om hier te mogen spelen", begint de Engelsman. "Ik geniet ervan om mijn teamgenoten te leren kennen. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik me makkelijk aanpas. Hopelijk gaat het nog beter worden."

Aanpassen
Henderson vertelt dat hij zichzelf snel heeft weten aan te passen. "In een nieuw land is dat altijd het moeilijkste. Andere spelers, ander team. Ik probeer me zo snel mogelijk aan te passen. Maar iedereen zorgt ervoor dat ik me thuis voel. Iedereen heeft me enorm geholpen. Ik kende Steven Bergwijn al een beetje, want we hebben gezamenlijke vrienden. Ook Steven Berghuis heeft ons heel erg geholpen. Hij is een beetje van mijn leeftijd, dat maakt het makkelijker", lacht hij.

"Dankzij mijn teamgenoten, de staf, de fans en iedereen binnen de club voel ik me helemaal mezelf", gaat hij verder over zijn eerste weken in Amsterdam. "Ik wil mijn teamgenoten en de club altijd helpen."

Sinds enkele weken geleden speelt Ajax in een iets ander systeem dan eerst. "We hebben nu wat meer defensieve zekerheid. Maar het kan nog beter, zeker. Aanvallend kunnen we nog meer kansen creƫren. Iets veranderen kost tijd en we moeten hard blijven werken. Je kan niet iets veranderen en verwachten dat we ineens gaan winnen. Zo werkt het niet in voetbal. Als je alles geeft voor je sport, word je uiteindelijk beloond."

Terug naar Engeland
Met de uitwedstrijd tegen Aston Villa keert Henderson terug naar zijn vaderland. "Ik kijk er naar uit en heb er zin in. Een grote wedstrijd als deze is de reden dat je voetbalt. Het is een grote Europese wedstrijd en Aston Villa heeft een goed team. Dat merkten we de vorige wedstrijd, maar wisten we natuurlijk al. Ze hebben een goed seizoen en hun trainer heeft veel Europese ervaring. Het wordt een zware test, maar ook een kans om ons te meten met een van de beste teams van Europa."

Henderson speelde in het verleden al enkele keren op Villa Park. "We kunnen een goede sfeer verwachten en de fans zullen de hele wedstrijd achter hun team staan. Ze zijn heel gepassioneerd over hun team en de club. Het zal een heksenketel zijn. We moeten op ons best zijn en alles geven. Dan kijken we wat het oplevert."

Gerelateerde artikelen

Hato1920

Jorrel Hato verlengt contract

Ajax en Jorrel Hato hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de achttienjarige centrale verdediger loopt tot en met 30 juni 2028. Zijn oude contract liep tot medio 2025.

Tags

  • #Hato

Socials

Still Interview Henderson

Henderson: 'Ik heb echt van elke seconde genoten'

Jordan Henderson arriveerde nog geen twee weken geleden in Amsterdam. De Engelsman maakte afgelopen weekend zijn Ajax-debuut in de thuiswedstrijd tegen PSV. Hij kijkt met een positief gevoel terug op zijn eerste dagen als Ajacied. "Zelfs als ik in de stad ben geven de mensen me een goed gevoel."

Tags

  • #Henderson

Socials