Van 't Schip over blessures Berghuis en Bergwijn en krachtmeting met Aston Villa

Header22
Header22

Ajax zal het donderdag tegen Aston Villa nog moeten stellen zonder Steven Bergwijn en Steven Berghuis. Dat kondigde trainer John van ’t Schip woensdag aan op de persconferentie.  

Tags

  • #UECL
  • #AJAAVL

Socials

"De blessure van Berghuis is een lastige. Het is de binnenband van zijn knie", zei Van ’t Schip over de kwetsuur van zijn aanvaller. "Lopen gaat hartstikke goed, maar bij het trappen van de bal heeft hij veel pijn. Zolang die pijn aanhoudt, is spelen niet mogelijk. Ik ga ervan uit dat hij morgen niet redt."

Dat laatste geldt ook voor Bergwijn. "Steven is er sowieso niet bij en ook voor komende zondag staat hij nog niet op de lijst. Eventueel is hij er volgende week weer bij: uit bij Aston Villa of anders misschien tegen Sparta."

Intenties van Ajax
Van ’t Schip werd gevraagd of Ajax met verdedigende intenties zal aantreden. Een journalist repte zelfs van ‘betonvoetbal’.

"We willen sowieso niet teveel weggeven, dat wil je nooit", antwoordde de coach. "We willen vooral voortborduren op hetgeen waarmee we bezig zijn. Hoe het eruit gaat zien, ligt ook aan de tegenstander. Die is vrij sterk, dus het kan zijn dat we teruggedrongen gaan worden. Maar we proberen zoveel mogelijk aan de bal te zijn."

Het treffen met Aston Villa beschouwt Van ’t Schip als een 'mooie uitdaging'. "Je hoeft alleen maar naar hun plek in de Premier League te kijken, ze staan vierde, om te weten dat ze heel sterk zijn. Op heel veel vlakken is het gewoon een goed team."

"Ze zijn verdedigend sterk en beschikken over ervaring. Daarnaast hebben ze snelheid en zijn ze gevaarlijk met spelhervattingen. Ze kunnen opbouwen, maar ook heel direct zijn. We zullen heel geconcentreerd moeten spelen. Als we balverlies lijden op plekken waar we kwetsbaar zijn, kan dat heel gevaarlijk worden."

Halve finale FA Cup
Tijdens het persmoment schoof ook Jordan Henderson aan. De Engelsman kent Aston Villa natuurlijk als geen ander. Heeft hij nog een confrontatie met de club uit Birmingham die hem dicht op het netvlies staat?

"Ik heb 22 keer tegen ze gespeeld, maar de wedstrijd die ik me het meest herinner is een verloren halve finale van de FA Cup op Wembley. Ik heb vaker van ze gewonnen dan verloren, maar dat is degene die het meest pijn doet. Gek genoeg blijven nederlagen altijd langer hangen."

"Tegen Aston Villa is het altijd lastig. Dat was al zo als jonge speler van Sunderland en later met Liverpool ook. En het zal morgen ook het geval zijn. Ik heb Aston Villa van de week op de televisie gezien tegen Luton Town en ze zijn gewoon een heel goed team. Misschien wel één van de best in vorm verkerende teams in Europa. En ik ben fan van de manager: Unai Emery."

Gerelateerde artikelen

Kaplan1920

Kaplan over Aston Villa-thuis: 'Goede test voor ons'

Ahmetcan Kaplan maakte onlangs op bezoek bij AZ zijn eerste officiële minuten voor Ajax 1. Na zijn competitiedebuut kan de Turkse verdediger komende donderdag tegen Aston Villa ook zijn Europese debuut maken. "Het wordt moeilijk, maar we hopen de volgende ronde te halen."

Tags

  • #Kaplan

Socials

Haller19202

Haller: 'Dit is voetbal, dit is het leven'

Sébastien Haller was zondagmiddag te gast bij het duel tussen Ajax en FC Utrecht (2-0). Na afloop spraken we de oud-spits van de Amsterdammers, die tijdens het interview bezoek kreeg van Brian Brobbey.

Tags

  • #Haller
  • #AJAUTR

Socials

Doelpuntkenneth1920

Highlights Ajax – FC Utrecht | Maart goed gestart

Na een maand februari zonder zeges is Ajax maart gestart met een driepunter. In de Johan Cruijff ArenA werd FC Utrecht zondagmiddag met 2-0 verslagen door goals van Brian Brobbey en Kenneth Taylor. Bovendien hielden de Ajacieden voor het eerst sinds eind november de nul.

Tags

  • #AJAUTR

Socials