Varen met Sánchez: 'Familie is de motor van mijn leven'

Samen met Jorge Sánchez stappen we in een boot en varen we over de Amsterdamse grachten. De Mexicaan is inmiddels samen met zijn gezin gewend aan zijn nieuwe omgeving in Nederland en vertelt over zijn leven als Ajacied. "Ik heb er hard voor geknokt om hier te zijn."

Tags

  • #Sánchez

Socials

Sánchez maakte afgelopen zomer de transfer van Club América naar Ajax. De overstap van Mexico naar Nederland bracht een aantal grote culturele veranderingen met zich mee, waaronder het klimaat. De rechtervleugelverdediger is inmiddels gewend aan de kou. "Ik vind de kou wel lekker. Nu in januari en februari gaat het beter. In december kon ik er niet tegen, toen voelde ik het in mijn botten."

Familie
De Ajacied vindt het fijn om in Amsterdam te wonen. "Ik vind het vooral heel rustig. De rust is voor mij een hele belangrijke factor. En dat ik hierheen ben verhuisd met mijn gezin is heel fijn, want zij hebben nu een rustig leven. En dat wil iedereen", vertelt Sánchez, die veel waarde hecht aan zijn familie. "Je bent bereid om voor ze te knokken en te zorgen dat het goed gaat met hen en met jou. En vooral m'n zoontje, dat is het mooiste wat er is."

Sánchez is goed opgenomen in de Ajax-selectie. Hij heeft een hechte band met ploeggenoot Owen Wijndal. "Owen maakt altijd grapjes. Het is iemand voor wie ik heel veel respect en sympathie voel, want hij is altijd vrolijk, wat er ook gebeurt. Als je in een vreemd land komt en iemand treft met zo'n menselijke kant, dan is het voor jou als nieuwkomer op momenten dat het niet zo lekker gaat heel fijn als je iemand tegenkomt die je aan het lachen maakt met een grap."

Vriendschap
De rechtervleugelverdediger heeft ook nog een aantal hechte vriendschappen uit zijn jeugd in Mexico. "Ik heb drie vrienden met wie ik al vanaf m'n vijfde bevriend ben. Vroeger had ik nogal grote tanden en toen noemden ze me Bugs Bunny. Nu noemen ze met 'Broccoli' vanwege mijn haar", zegt Sánchez met een grote glimlach.

De 25-jarige Mexicaan was al op jonge leeftijd bezeten van voetbal. "Ik wilde altijd met de bal spelen. Als mijn moeder een videogame of een nieuw stuk speelgoed voor me meebracht, dan keek ik daar niet naar om. Ik wilde alleen een bal." Dat Sánchez nu voor Ajax speelt geeft hem dan ook enorm veel vreugde. "Ik ben heel blij dat ik bij de grootste club van Nederland ben."

Gerelateerde artikelen

Debutant FC Groningen Sanchez 1280

Zo kijken Sánchez en Baas terug op hun debuut: 'Beetje bij beetje wil ik mij laten zien'

Zowel Jorge Sánchez als Youri Baas maakte afgelopen zondag zijn debuut in Ajax 1 tegen FC Utrecht. De Mexicaan is sinds deze zomer Ajacied, linksback Baas maakte al flink wat minuten in Jong Ajax. Beiden kijken terug op een geslaagde entree. "Het kwam wat onverwacht, maar zodra ik het veld instapte ging het prima en was ik gefocust op wat ik moest doen."

Tags

  • #Sánchez
  • #Baas

Socials