Zo kijken Sánchez en Baas terug op hun debuut: 'Beetje bij beetje wil ik mij laten zien'

Zowel Jorge Sánchez als Youri Baas maakte afgelopen zondag zijn debuut in Ajax 1 tegen FC Utrecht. De Mexicaan is sinds deze zomer Ajacied, linksback Baas maakte al flink wat minuten in Jong Ajax. Beiden kijken terug op een geslaagde entree. "Het kwam wat onverwacht, maar zodra ik het veld instapte ging het prima en was ik gefocust op wat ik moest doen."

Tags

  • #Sánchez
  • #Baas

Socials

De Mexicaan voelde zich goed na zijn debuut. "Ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen. Hier heb ik hard voor gewerkt. Beetje bij beetje wil ik mezelf in het veld laten zien om zo een plek in de basis af te dwingen. Ik moet mijn hoofd erbij houden en wil veel prijzen pakken met Ajax."

Focus
Ook Baas keek tevreden terug op zijn eerste speelminuten. "Het ging wel goed. Ik heb al vaker bij de selectie gezeten en trainde veel mee. Dat het eindelijk gebeurt, is mooi. De zenuwen waren er wel, maar het kwam wat onverwacht. Zodra ik in het veld stond was ik direct gefocust op wat ik moest doen."

"Ik train hard zodat ik er klaar voor ben als ik het veld in moet. Ik kreeg die kans, maar wat er gebeurde met Devyne Rensch vind ik niet prettig. Hopelijk is het niks ernstigs en herstelt hij snel. Ik hoop hem snel weer op het veld te zien en een gezonde concurrentie met hem te hebben", ging Sánchez verder. "Natuurlijk zijn er dingen die beter moeten, maar ik heb gedaan wat ik moest doen. Voor nu ben ik heel tevreden en ga ik heel erg mijn best doen om me alles eigen te maken."

Zang en dans
Na afloop moest Sánchez een liedje zingen. "Ik heb gedanst en gezongen. Het was heel leuk met iedereen, ook al spreken de meesten geen Spaans. Het lied wat ik zong was een 'cumbria', een liedje om op te dansen en mee te zingen." Baas ging voor André Hazes. "Bloed, zweet en tranen. In tegenstelling tot Sánchez heb ik niet gedanst, ik kan dat niet zo goed", lachte de linksback.

Baas kreeg heel veel leuke reacties. "De mooiste was van mijn vader en moeder en van mijn opa en oma. Ze zijn er, sinds vroeger, altijd bij geweest. Mijn officiële debuut, een moment om te koesteren."

Gerelateerde artikelen

Berghuis Lachen Na Goal 900

Highlights FC Utrecht– Ajax | Degelijke overwinning op FC Utrecht

Waar Ajax in het verleden nogal eens een lastige dag beleefde in Utrecht, werd in de vierde speelronde vrij eenvoudig gewonnen van de Domstedelingen. Steven Berghuis was met een goal en een assist extra belangrijk voor de ploeg van trainer Alfred Schreuder.

Tags

  • #UTRAJA

Socials

Berghuis 1280 Header

Lees hier alles over FC Utrecht - Ajax

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen FC Utrecht afgesloten met een 0-2-zege. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit duel in ons liveblog.

Tags

  • #UTRAJA

Socials

Antony Transfer 1280

Ajax en Manchester United bereiken akkoord over Antony

Ajax en Manchester United hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Antony Matheus dos Santos. De transfer is nog onder voorbehoud van de medische keuring en de contractuele afhandeling van beide clubs met de speler. De vleugelaanvaller staat nog tot en met 30 juni 2025 onder contract bij Ajax. Ajax kwam met de Engelse club een transfersom overeen van € 95 miljoen. Dat bedrag kan middels variabelen nog oplopen naar € 100 miljoen.

Tags

  • #Antony

Socials