Veerkrachtig Jong Ajax pakt in Den Bosch eerste seizoenszege

Jongajax (8)

Jong Ajax heeft vrijdag na twee nederlagen de eerste punten van het seizoen binnengesleept. De ploeg van John Heitinga boekte op bezoek bij FC Den Bosch een 2-3-zege. Max de Waal was met twee treffers de grote man. De spits maakte hoogstpersoonlijk een vroege achterstand ongedaan. Ook Naci Ünüvar was doeltreffend.

Op Brabantse bodem kende Jong Ajax een dramatische start: al binnen een minuut nam de thuisploeg de leiding en vooral de manier waarop mochten de Ajacieden zich aanrekenen. Kuijpers werd diepgestuurd, maar leek op een uitzichtloze plek uit te komen. Hij wist zich op de achterlijn echter langs twee Ajacieden te wringen en verschalkte vervolgens ook nog doelman Charlie Setford in de korte hoek: 1-0.

Loon naar werken
De Ajacieden gingen daarna op zoek naar de gelijkmaker en kregen kansjes via Youri Regeer en Ar’Jany Martha. Die momenten leverden nog niets op, maar in de 23e minuut was er alsnog loon naar werken.

Na goed doorzetten van Kristian Hlynsson belandde de bal uiteindelijk bij De Waal, die uit een knap moeilijke hoek met links de trekker overhaalde: 1-1. In het vervolg van de eerste helft bleven de Ajacieden de controle en het betere van het spel houden, zonder daarbij tot heel grote kansen te komen.

Opnieuw De Waal trefzeker
Dat spelbeeld zette zich in de tweede helft voort. In de 53e minuut wist opnieuw De Waal zich te onderscheiden. Hij maakte een vergelijkbare goal als in de eerste helft en bracht in twee instanties zijn ploeg aan de leiding: 1-2.

De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat Jong Ajax even daarvoor aan een nieuwe achterstand was ontsnapt. Kuijpers had zijn tweede kunnen maken vrij voor Setford, maar treuzelde te lang en zag uiteindelijk Ajacied Donny Warmerdam op de doellijn redding brengen.

Ünüvar slaat toe met eerste balcontact
In de 68e minuut gaf Jong Ajax de stand een nog prettiger aanzien. Het werd via de net ingevallen Ünüvar 1-3. Hij tikte met zijn eerste balcontact een voorzet vanaf rechts binnen.

Even later ontsnapte Ajax aan de aansluitingstreffer. Van Bakel haalde hard uit, maar Setford wist te keren en uiteindelijk ook te klemmen. Die 2-3 viel alsnog, maar gelukkig voor Jong Ajax zeer laat in de wedstrijd. Kuijpers maakte in de 95e minuut zijn tweede van de avond, maar het was al met al te laat om de Amsterdamse driepunter nog in gevaar te brengen.

Jong Ajax haalde de eindstreep en pakte op basis van het spelbeeld een verdiende zege.

FC Den Bosch - Jong Ajax 2-3 (1-1)
1. Kuijpers 1-0
23. De Waal 1-1
53. De Waal 1-2
68. Ünüvar 1-3
90+5. Kuijpers 2-3

Jong Ajax: Setford, Van Gelderen (83. Van der Sloot), Warmerdam, Hillen, Baas, Regeer, Fitz-Jim, Hlynsson (78. Jah), Martha (83. Hansen), De Waal, Rasmussen (68. Ünüvar)