Verslag | Jong Ajax schiet zichzelf in de voet tegen FC Dordrecht

Rasmussenbalen
Rasmussenbalen

Jong Ajax heeft maandagavond een zeker lijkende overwinning in de slotfase door de vingers laten glippen. De beloften verloren in eigen huis tegen FC Dordrecht: 1-2. Daarmee deed Jong Ajax vooral zichzelf te kort.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Voor zowel Jong Ajax als FC Dordrecht had de openingswedstrijd in de competitie geen overwinning opgeleverd. In de jacht naar de eerste driepunter van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen maakten de twee ploegen er een open duel van op sportcomplex de Toekomst.

00:00/00:00
  • Auto

Het begin van de wedstrijd was al direct spectaculair, omdat de beide clubs elkaar de ruimte gaven om te voetballen. FC Dordrecht profiteerde in de eerste minuut niet van wat slordigheden aan Ajax-kant en zag daarentegen dat Max de Waal binnen vijftig seconden al een levensgrote kans kreeg op de 1-0. Na een simpel passje dwars door de verdediging van FC Dordrecht van Christian Rasmussen faalde de spits oog-in-oog met doelman Bossin.

Gorter belangrijk voor Jong Ajax
Na die interessante openingsminuut zochten beide teams naar iets meer rust in het spel. Maar nog voor er tien minuten waren gespeeld, kwamen de bezoekers er venijnig uit via een counter over de linkerflank. Doelman Jay Gorter redde katachtig op een inzet van dichtbij van Agrafiotis.

De van Go Ahead Eagles overgekomen goalie reageerde na een kwartiertje voetballen opnieuw attent op een schot in de korte hoek van oud-Ajacied Savastano. Op dat moment waren er nog geen twintig minuten gespeeld. Na die intense openingsfase droogde de kansenregen wat op. Het spelbeeld was wel duidelijk; Jong Ajax had het balbezit, maar moest in de tegenstoot oppassen voor de gevaarlijke bezoekers. 

De ploeg van John Heitinga kwam na een half uur spelen alsnog op voorsprong na een heerlijke aanval. Rasmussen zag op links Giovanni vrijstaan en bracht hem met een leep balletje in balbezit. De Braziliaan gaf hard voor. Zijn pass werd met één simpele voetbeweging binnengetikt door De Waal. In de eerste helft had Rasmussen met twee kansen de score nog kunnen opvijzelen, maar hij liet de mogelijkheid op de 2-0 liggen.

Rasmussen gevaarlijk
De rechtsbuiten speelde uitstekend, maar zijn afronding liet hem maandagavond in de steek. Ook in de openingsfase van de tweede helft creëerde Rasmussen geheel eigenhandig een grote kans, maar produceerde hij een rollertje. Daarmee bracht hij doelman Bossin niet in verlegenheid. Na een uur spelen kreeg hij opnieuw een dot van een kans, toen de aanvaller oog-in-oog kwam te staan met de Dordtse goalie. Hoewel de bal wat onder de Deen kwam, schoot hij de opgelegde mogelijkheid nu naast.

Het was niet dat de bezoekers in de tweede helft niet meer gevaarlijk waren, maar de grootste kansen waren in eerste instantie vooral voor de Amsterdammers. Heitinga bracht met een 1-0-tussenstand Sontje Hansen en Amourricho van Axel Dongen nog twee frisse aanvallers in het veld, in een poging alsnog de 2-0 te forceren.

Wedstrijd kantelt
Het tegenovergestelde gebeurde: in de slotfase kwam FC Dordrecht langszij. Agrafiotis had al meerdere mogelijkheden verprutst, maar kroonde zich toch tot held van de avond voor FC Dordrecht. De Servische spits schoot ruim vijf minuten voor tijd de 1-1 binnen. In de slotminuut van de officiële speeltijd schoot de aanvaller opnieuw raak. Met een kiezelhard schot in de kruising dompelde hij de beloften in rouw.

Komende vrijdag kan Jong Ajax opnieuw op jacht naar de eerste punten van het seizoen. In Brabant is FC Den Bosch de tegenstander.

Jong Ajax - FC Dordrecht 1-2 (1-0)
33. De Waal 1-0
84. Agrafiotis 1-1
90. Agrafiotis 1-2

Jong Ajax: Gorter, Van Gelderen, Warmerdam (90+3. Yah), Llansana (90+3. Hillen), Douglas, Regeer, Fitz-Jim, Hlynsson, Rasmussen, De Waal (68. Hansen), Giovanni (75. Van Axel Dongen).

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Giovanni1280

Jong Ajax wint oefenwedstrijd van AFC

Jong Ajax heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen tweededivisionist AFC met 1-2 gewonnen. Voor de ploeg van John Heitinga scoorden de Braziliaan Giovanni en Steven van der Sloot.

Tags

  • #JongAjax

Socials

2019 08 13 Ajax PAOK 076

Special | 25 jaar ArenA: hoe het stadion een thuis werd

Op 14 augustus 1996 werd de Amsterdam ArenA geopend: het multifunctionele nieuwe stadion van Ajax. Het duurde lang voordat het echt het nieuwe thuis van Ajax werd. Maar na 25 jaar, een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk is de Johan Cruijff ArenA onlosmakelijk verbonden met de club. In deze special zie je alle hoogte- en dieptepunten van een kwart eeuw ArenA.

Tags

  • #ArenA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl