Veldmate vertrekt na zeven jaar bij Ajax

Henk Veldmate 1280
Henk Veldmate 1280

Henk Veldmate vertrekt bij Ajax. De hoofdscout keert terug bij zijn oude werkgever, FC Groningen. Veldmate kwam in 2016 naar Amsterdam om leiding te geven aan de scoutingafdeling. Diezelfde functie bekleedde hij tot dat moment ook in Groningen. Veldmate was voor zijn komst naar Ajax ruim 33 jaar in dienst van de huidige nummer zeventien van de Eredivisie.

Tags

  • #Veldmate

Socials

Ajax werkt zodoende mee aan een vervroegd vertrek van Veldmate. "Ik heb een geweldige periode gehad in Amsterdam, waarvoor ik de club hartelijk wil bedanken. Ik waardeer het ook zeer dat Ajax ondanks mijn doorlopende overeenkomst heeft meegewerkt aan een vervroegd vertrek." De 66-jarige Groninger gaat bij de eredivisionist de rol van Internationaal Scout bekleden. Zijn nieuwe contract bij FC Groningen gaat in per 15 juni 2023.

In zijn periode als hoofdscout bij Ajax was hij medeverantwoordelijk voor het halen van internationale spelers als Nico Tagliafico, Lisandro Martínez, Antony en Edson Álvarez. In zijn tijd als technisch manager bij FC Groningen was Veldmate dan weer medeverantwoordelijk voor het aantrekken van Luis Suarez en Dusan Tadic. Beide spelers zouden op een later moment in hun carrière tekenen in Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Nico Header

Nico Tagliafico | Strijder en publiekslieveling

Nico Tagliafico heeft Ajax verruild voor het Franse Olympique Lyon. De Argentijnse verdediger vertrekt na vierenhalf jaar uit Amsterdam. Een periode waarin hij zich ontpopte tot een absolute publiekslieveling bij de Ajax-fans.

Tags

  • #Tagliafico

Socials

Antony 1280

The Antony Special | Twee jaar samba op de vleugel

Antony vertrok voor een recordbedrag naar het Engelse Manchester United. Op de Toekomst spraken wij de aanvaller nog eenmaal over zijn mooiste momenten. In deze special komen alle hoogtepunten voorbij uit twee jaar Antony in een Ajax-shirt.

Tags

  • #Antony

Socials

Martinez 880

Martínez: 'Afscheid nemen was heel moeilijk'

Lisandro Martínez heeft Ajax na drie jaar verlaten. Het was een moeilijke beslissing, omdat hij in Amsterdam erg gelukkig was. "Ajax is een geweldige club en door de mensen hier heb ik me altijd erg op mijn gemak gevoeld."

Tags

  • #Martínez

Socials