Veltman: 'Het blijft mooi om hier te zijn'

Voorafgaand aan de Klassieker tegen Feyenoord werd Joël Veltman uitgezwaaid in de Johan Cruijff ArenA. De verdediger, die inmiddels in Engeland bij Brighton & Hove Albion, speelt genoot van zijn afscheid en de geweldige wedstrijd.

Tags

  • #Veltman

Socials

De dertigjarige Veltman was een weekendje vrij en kwam dus naar Amsterdam. "Het is altijd mooi om hier te zijn. Ik ben vertrokken in de corona-periode. Dat was een gekke tijd zonder veel wedstrijden. Maar het voelt alsof ik hier gisteren nog een wedstrijd speelde."

Vrienden
Met een paar jongens heeft Veltman nog altijd contact. "Dat zal ook altijd zo blijven. Het zijn ex-teamgenoten maar door de jaren heen vrienden geworden, daar houd ik altijd contact mee."

In totaal speelde de verdediger 246 wedstrijden in Ajax 1. Op het veld sprak directeur Edwin van der Sar Veltman toe. "Dat was heel mooi", vond de vertrokken Ajacied. "Ik ken Edwin persoonlijk, maar het blijft fijn om zulke woorden van hem te horen."

Luid applaus, mooie woorden en een cadeautje ontving Veltman in de Johan Cruijff ArenA. "Het is nu echt klaar. Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt, maar ik zit nu helemaal op mijn plek in Engeland. Het blijft schitterend om hier te zijn." Ondanks de afstand kijkt Veltman nog bijna iedere wedstrijd van Ajax. "Het moet wel in mijn schema passen, maar ik volg ze nog op de voet."

Heerlijke Klassieker
Ajax – Feyenoord werd uiteindelijk een geweldige wedstrijd om bij te zijn. "Het was niet normaal. De wedstrijd ging op en neer, maar ik had in de rust wel het gevoel dat Ajax nog ging winnen. Het is best gek om de Klassieker nu eens vanaf de zijkant te zien. Ik heb er veel gespeeld, maar thuis kan het altijd gekkenhuis worden. Dat zag je vandaag ook naarmate de stand in het voordeel van Ajax kwam", vertelt Veltman met een glimlach op zijn gezicht.

Tags

  • #Veltman

Socials

Gerelateerde artikelen

Antony KOTM 880

In de spotlight | Antony tegen Feyenoord

Antony werd tijdens Ajax - Feyenoord verkozen tot King of the Match mede dankzij zijn winnende doelpunt in de slotfase van het duel. Onze cameraman volgde de Braziliaan gedurende de hele wedstrijd en dat leverde deze fraaie beelden op.

Tags

  • #AJAFEY
  • #Antony

Socials

Licha1280

Highlights Ajax – Feyenoord | Meeslepend Klassieker-gevecht

Ajax heeft zondag voor de zesde keer op rij De Klassieker tegen Feyenoord gewonnen. In een meeslepende wedstrijd die niet groot was, maar wel alles in zich had, werd het uiteindelijk 3-2. Antony kroonde zich tot matchwinner met zijn goal in de 86e minuut.

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Groep1280

Verslag I Antony beslist Klassieker in slotfase na zinderend duel

Ajax heeft zondagmiddag De Klassieker na een doelpuntrijk duel winnend afgesloten. De Amsterdammers kwamen na een tegenvallende openingsfase vroeg in het duel op achterstand. Sébastien Haller scoorde halverwege de eerste helft de gelijkmaker, maar kort daarna nam Feyenoord opnieuw de leiding. Diep in de tweede helft kwam Ajax na een prachtige goal van Dusan Tadic op gelijke hoogte, waarna Antony de comeback compleet maakte in de slotfase: 3-2.

Tags

  • #AJAFEY

Socials