Veltman neemt afscheid: '#34 met een speciaal gevoel bij Appie'

Veltman in tuin
Veltman in tuin

Na 18 seizoenen bij Ajax vertrekt Joël Veltman deze zomer naar Brighton & Hove Albion. De verdediger ziet met z'n stap naar de Premier League een droom uitkomen. Voor zijn vertrek naar het zuiden van Engeland nam Veltman tijd voor een afscheidsinterview.

Tags

  • #Veltman

Socials

00:00/00:00
  • Auto

Hij speelde bijna 250 wedstrijden in het shirt van Ajax. De verdediger had nog 4 duels nodig om tot dat aantal te komen. "Ik weet nog wel dat ik de 100 haalde, dan om je in de Club van 100. Dat was al een mijlpaal. Nu zat ik alweer bijna op de 250. Dat geeft je alleen maar een trots gevoel." In het shirt van Ajax beleefde hij ontelbaar mooie momenten. "En dat ga ik nooit vergeten. Recentelijk de Champions League-reeks. Dat vergeet je niet zo snel."

'Met die mentaliteit heb ik uiteindelijk wel 246 wedstrijden gespeeld.'

Zijn karakter en onverzettelijkheid bracht hem ver. "Iedereen die bij Ajax speelt heeft wel talent. Anders word je niet gescout. Maar met die mentaliteit heb ik uiteindelijk wel 246 wedstrijden gespeeld. Zonder die mentaliteit zaten we hier niet over een transfer naar Engeland te praten."

Veltman nam vorige week voor een training afscheid van de spelersgroep. Trainer Erik ten Hag gaf hem voor de training de tijd en ruimte om wat tegen z'n oud-teamgenoten te zeggen.

"Eigenlijk ben ik niet zo van het speechen. Maar toch heb ik de jongens bedankt. Een beetje een clichédingetje: 'auf wiedersehen. Maar achteraf vond ik het toch wel mooi."

Met z'n transfer naar Engeland gaat een droom in vervulling. Toch is Brighton als stad niet hetzelfde als Amsterdam. "Maar ik kom uit IJmuiden", capituleert Veltman gelijk. "IJmuiden is een echte havenstad. Eigenlijk is dit een beetje meant to be, hè?" 

De 28-jarige verdediger had vorig jaar al een stap naar het buitenland kunnen maken, maar besloot op aandringen van Ajax in Amsterdam te blijven. "Vorig jaar ging Matthijs de Ligt weg, dus er moest een plekje opgevuld worden. Ik was daar 1 van. Ajax zei: 'We willen je er graag bij hebben'. Dat zijn we overeen gekomen en ben ik daarom nog een jaar gebleven."

'Appie'
Bij Brighton & Hove Albion heeft Veltman gekozen voor rugnummer 34. De keuze voor dat bijzondere getal is duidelijk. "Die 34 hoef ik niet uit te leggen. In Amsterdam is het mooi ontvangen. Die 34 geeft een speciaal gevoel bij Appie."

Tags

  • #Veltman

Socials

Gerelateerde artikelen

Veltman

Ajax en Brighton bereiken akkoord over Joël Veltman

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Brighton & Hove Albion over de directe transfer van Joël Veltman naar de Engelse club. Het contract van de verdediger bij Ajax liep nog tot en met 30 juni 2021.

Tags

  • #Veltman

Socials

Veltman

FOTO'S | Selectie neemt afscheid van Veltman

De selectie van Ajax heeft dinsdag tijdens de training afscheid genomen van Joël Veltman. De verdediger tekende vorige week een contract bij het Engelse Brighton & Hove Albion. De 28-jarige voetballer sprak de spelersgroep nog 1 keer toe en kreeg een hartverwarmend applaus als antwoord van z'n oud-teamgenoten.

Tags

  • #AJARKC
  • #PreSeason

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl