Vereniging Ajax kiest nieuwe Bestuursraad

Logo Ajax Johan Cruijff Arena 1280
Logo Ajax Johan Cruijff Arena 1280

Bij de Buitengewone Algemene Ledenvergadering (BALV) van de Vereniging is door de leden een nieuwe Bestuursraad gekozen. De BALV vond woensdag plaats op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #Bestuursraad

Socials

De nieuwgekozen Bestuursraad bestaat uit voorzitter Ernst Boekhorst, John Busink, Marjon Eijlers, Giovanni Fränkel, Sirik Goeman, Pim van Dord en René Zegerius. De nieuwe Bestuursraad wordt aangesteld voor een periode van drie jaar. Verder is de Vereniging voornemens op korte termijn twee extra bestuursleden aan de Bestuursraad toe te voegen: Edo Ophof en Christian Visser. Zij zullen tot die tijd al als adviseur bij de Bestuursraad betrokken zijn.

Bestuursraad 2023 900

Het nieuwe bestuur van de Vereniging vervangt de Bestuursraad die tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) van woensdag 24 mei jl. zijn positie ter beschikking stelde. Voorzitter Frank Eijken stelde destijds in een verklaring aan de leden dat zijn Bestuursraad geen steun voelt voor het gevoerde beleid. De vorige Bestuursraad is tot en met woensdagavond aangebleven om lopende zaken af te handelen.

De Bestuursraad treedt, namens de Ajax Vereniging, met 73 procent van de aandelen op als grootaandeelhouder van de NV Ajax.

Gerelateerde artikelen

Logo Ajax Johan Cruijff Arena 1280

Bestuursraad AFC Ajax Vereniging stelt positie beschikbaar

Tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) van vandaag, woensdag 24 mei, heeft de Bestuursraad van de vereniging zijn positie ter beschikking gesteld. De Bestuursraad doet een beroep op de ereleden voor de formatie van een nieuw bestuur.

Tags

  • #Vereniging

Socials

De Lang 1920

De Lang: 'Live scouten blijft voor mij het belangrijkste'

Kelvin de Lang is sinds begin augustus het nieuwe Hoofd Scouting van Ajax. De 42-jarige Amsterdammer vertelt in een uitgebreid gesprek over zijn ervaringen bij Manchester City, het 'nieuwe scouten' en zijn doelen voor de komende periode. "Het is meer dan negentig minuten voetbal."

Tags

  • #DeLang

Socials

Olsenthumb1920

Special | Doelpuntenregen in Klassieker: 'Niet zomaar een uitslag'

"Het was niet zomaar een 8-2." Ajax won in september 1983 met klinkende cijfers in eigen huis van Feyenoord. Onder leiding van grote talenten als Marco van Basten en Jesper Olsen boekte de ploeg van Aad de Mos een recordoverwinning op een kletsnatte grasmat. Het was het eerste duel van ras-Ajacied Johan Cruijff tegen Ajax in het shirt van Feyenoord. "Het publiek zat die middag in de regen, maar dat hebben ze waarschijnlijk niet eens doorgehad."

Tags

  • #Klassieker

Socials