Bestuursraad AFC Ajax Vereniging stelt positie beschikbaar

Logo Ajax Johan Cruijff Arena 1280
Logo Ajax Johan Cruijff Arena 1280

Tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) van vandaag, woensdag 24 mei, heeft de Bestuursraad van de vereniging zijn positie ter beschikking gesteld. De Bestuursraad doet een beroep op de ereleden voor de formatie van een nieuw bestuur.

Tags

  • #Vereniging

Socials

Tijdens het formatieproces behandelt de Bestuursraad uitsluitend lopende zaken. De Bestuursraad treedt uiterlijk 1 september 2023 officieel af, of eerder namelijk zodra het formatieproces is afgerond.

Voorzitter Frank Eijken stelde tijdens de ALV in een verklaring aan de leden dat zijn Bestuursraad geen steun voelt voor het gevoerde beleid. Er ontstond recent veel discussie over het besluit om de Raad van Commissarissen te honoreren.

Gerelateerde artikelen

Eringa Header 1280

Pier Eringa nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen

In de Johan Cruijff ArenA vond dinsdag de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) plaats. Tijdens deze BAVA is de benoeming van Pier Eringa als commissaris geformaliseerd. De benoeming van Eringa geldt voor een periode van drie jaar en acht maanden, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026.

Tags

  • #Eringa

Socials

Van Halst 1920

Raad van Commissarissen draagt Van Halst voor

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax draagt Jan van Halst voor als nieuw lid van de RvC. Het betreft een voordracht tot benoeming voor de duur van drieënhalf jaar, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026. De voordracht heeft de steun van de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV en de vereniging Ajax als grootaandeelhouder.

Tags

  • #RvC

Socials

De Lang Kelvin 1920 2023 05 24 Kelvin De Lange 0010

Ajax contracteert Hoofd Scouting

Ajax heeft Kelvin de Lang gecontracteerd. De Lang is met ingang van 4 augustus 2023 Hoofd Scouting betaald voetbal. Hij is de opvolger van Henk Veldmate, die na zeven jaar Ajax terugkeert naar FC Groningen. De Lang bereikte met Ajax overeenstemming over een contract dat loopt tot en met 30 juni 2027. Momenteel is hij werkzaam bij Manchester City als head of talent partnerships & placements.

Tags

  • #DeLang

Socials