Verhoeve strijdbaar nieuwe seizoen in: 'We moeten het laten zien'

Voor de Ajax Vrouwen is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. De ploeg van Danny Schenkel traint de komende weken nog wel zonder Lize Kop, Sherida Spitse, Stefanie van der Gragt en Victoria Pelova. Zij zullen met de Oranje Leeuwinnen in Tokio strijden om een Olympische medaille.

Tags

  • #Verhoeve

Socials

Soraya Verhoeve is al wel van de partij. "Het is pijnlijk, maar door het mislopen van de UEFA Women's Champions League ziet de voorbereiding er anders uit dan gehoopt."

"De eerste twee weken zullen we op fysiek gebied en qua teambuilding de eerste stappen zetten. Dan mogen we een weekje uitrusten van twee weken keihard trainen. Daarna gaan we in één keer door tot de start van het seizoen."

Bij die herstart zijn ook dan nog de Tokio-gangers afwezig. Verhoeve wil het viertal dat op de Olympische Spelen uitkomt wel graag van een afstandje volgen. "Als het mogelijk is willen we met het team wedstrijden gaan kijken. We zijn er trots op dat deze vier onderdeel zijn van ons team."

Blik op komend jaar
Met de start van het nieuwe seizoen is inmiddels het vorige seizoen in het hoofd volledig afgesloten. De Ajax Vrouwen eindigden in de play-offs van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen op de derde plek. Dat moet dit jaar beter, vindt de 23-jarige Ajacied.

"We hebben niet goed genoeg gepresteerd en niet op de juiste momenten gepiekt. Iedereen heeft de afgelopen vier weken gebruikt om te evalueren. Daar is nu een streep onder gezet. We gaan vooruit kijken met een nieuwe groep."

Tags

  • #Verhoeve

Socials

Gerelateerde artikelen

Header

Ook de Ajax Vrouwen gestart met voorbereiding

Ook voor de Ajax Vrouwen is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Op sportcomplex de Toekomst werkte een kleine groep speelsters dinsdagochtend de eerste training af.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Lewerissa1

Dedicated | De voetbalreis van Vanity Lewerissa

Vanity Lewerissa zette onlangs een punt achter haar mooie voetballoopbaan. De Limburgse vertelt over haar reis van de vroegste voetbaljeugd in Maastricht naar de jaren in Amsterdam. Bij de club van haar dromen.

Tags

  • #Lewerissa

Socials

Lisa Doorn

Dedicated | Lisa Doorn: van Alkmaar tot Amsterdam

Als kleine Lisa had Ajax Vrouwen-speelster Lisa Doorn eigenlijk één droom: bij de politie. Totdat ze het Nederlands vrouwenelftal zag voetballen. Het idee om bij de politie te gaan schoof ze opzij voor een carrière met de bal. En dat is gelukt. Sinds 2018 is ze Ajacied.

Tags

  • #Dedicated

Socials