Verslag | Ajax speelt gelijk tegen AZ

Bergwijn Header 1280
Bergwijn Header 1280

Ajax heeft zaterdagavond niet gewonnen van AZ. In de eigen Johan Cruijff ArenA kreeg het vooral voor de rust enkele goede mogelijkheden, maar doelpunten leverde het niet op: 0-0.

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Met de overwinning van PSV eerder op de avond wist Ajax voorafgaand aan het duel met nummer vier AZ wat de opdracht was. John Heitinga had in de basisopstelling plaatsgemaakt voor Kenneth Taylor, Devyne Rensch en Mohammed Kudus. Het drietal ontbrak in de laatste wedstrijd van Ajax tegen PSV. Dit ging ten koste van Steven Berghuis, Jorge Sánchez en Florian Grillitsch. Eerstgenoemde ontbrak zaterdagavond vanwege een blessure.

Paal
Beide ploegen creëerden in de eerste tien minuten enkele mogelijkheden, maar groot gevaar bleef uit. De grootste kans kwam na een kwartier spelen van AZ. Na een knappe bal van Yukinari Sugawara ging Tijjani Reijnders vrij op Gero Rulli af. De Ajax-doelman redde knap en ook in de rebound vonden de Alkmaarders het doel niet. Even later was Steven Bergwijn heel dicht bij de openingstreffer. De buitenspeler kwam handig naar binnen en schoot kiezelhard op de paal.

Op precies 34 minuten spelen was Ajax opnieuw dicht bij de 1-0. Dusan Tadic bracht Brobbey én Kudus bij de tweede paal perfect in stelling met een voorzet, maar de spits van Ajax kreeg zijn hoofd niet volledig achter de bal waardoor de bal naast ging. Even later kreeg Brobbey opnieuw een grote mogelijkheid na subtiel werk van Davy Klaassen. De Ajax-spits vond echter doelman Mathew Ryan op zijn pad. De rebound kwam terecht bij Bergwijn, maar hij raakte vervolgens opnieuw het aluminium: ditmaal was het de lat die de Alkmaarders hielp.

Mogelijkheden
Met Owen Wijndal voor Kudus begonnen de Amsterdammers aan de tweede helft. Daardoor nam Jorrel Hato de plek centraal achterin over van Edson Álvarez, Wijndal ging naar linksback. De aanvalsdrang van Ajax na de rust was zichtbaar aanwezig in de Johan Cruijff ArenA. Met enkele goede combinaties drongen de Amsterdammers aan, maar pogingen van Bergwijn en Brobbey vonden geen doel.

Waar Ajax meer en meer aandrong was AZ even later aan de andere kant heel dicht bij de voorsprong. Invaller Mayckel Lahdo snelde richting de zestien en zag zijn schot via de binnenkant van de paal naast gaan. Ook in de slotfase van het duel kwamen de Amsterdammers niet in de buurt van het vijandelijke doel, waardoor het in de Johan Cruijff ArenA eindigde hoe het begon: 0-0.

Ajax – AZ 0-0 (0-0)

Ajax: Rulli; Rensch (74. Sánchez), Timber, Álvarez, Hato; Taylor, Klaassen (74. Conceição), Tadic; Kudus (46. Wijndal), Brobbey, Bergwijn.

 

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Gerelateerde artikelen

Brobbey12802

Samenvatting Ajax – AZ | Goals blijven uit

Ajax heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het treffen met AZ. Er werd in de Johan Cruijff ArenA niet gescoord: 0-0. Door de remise houdt twee Ajax twee punten voorsprong op nummer vier AZ.

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Rulli 1280 1

In beeld | Ajax - AZ

Ajax heeft in de Johan Cruijff ArenA 0-0 gespeeld tegen AZ. In dit artikel vind je alle foto's rondom het thuisduel met de Alkmaarders.

Tags

  • #AJAAZ

Socials