Verslag | Ajax gaat onderuit bij FC Twente

Berghuis1920

Ajax heeft zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij FC Twente. De Ajacieden gingen in Enschede met 3-1 onderuit. Brian Brobbey maakte de enige Amsterdamse treffer in De Grolsch Veste.

• #TWEAJA

Ajax begon erg matig aan het duel in Enschede. Binnen het kwartier keek de ploeg van Maurice Steijn al tegen een 2-0-achterstand aan. Daan Rots nam de eerste treffer van de wedstrijd voor zijn rekening, nadat Jay Gorter een schot van Vlap niet goed verwerkte. Sem Steijn verdubbelde drie minuten later de voorsprong voor de thuisploeg.

Aansluitingstreffer Brobbey
In de loop van de eerste helft kwam Ajax terug in de wedstrijd. Borna Sosa, die zondag zijn eerste minuten maakte in de Amsterdamse hoofdmacht, gaf een goede voorzet op Brobbey. De Ajax-spits kwam vervolgens voor zijn directe tegenstander en tikte de bal achter Lars Unnerstall: 2-1.

De Ajacieden slaagden er in het tweede bedrijf niet meer in om nog een extra doelpunt te produceren. FC Twente kreeg het thuispubliek nog wel een keer op de banken. Ajax-huurling Naci Ünüvar schoot ruim tien minuten voor tijd de eindstand op het scorebord: 3-1.

FC Twente - Ajax 3-1 (2-1)