Met de samenvatting van FC Twente - Ajax sluiten we af. Donderdag zijn we terug met een nieuw liveblog, dan speelt Ajax voor de UEFA Europa League tegen Olympique Marseille.

17:13

Steijn: 'Voor mij was dat het meest frustrerende'

Steijn900 2 ??

Maurice Steijn verscheen zondagmiddag teleurgesteld voor de camera van ESPN. "Ik denk dat de eerste helft dramatisch begon. Ik had heel duidelijk aangegeven waar de sterkte van Twente ligt, maar we kregen te snel en gemakkelijk doelpunten tegen."

Het wedstrijdplan was duidelijk voor Steijn. "Het was de bedoeling dat of de linker- of de rechterkant hoog moest staan en dat Bergwijn of Akpom zich dan aan de binnenkant moest positioneren. Dat was duidelijk niet goed."

Steijn baalde enorm dat zijn ploeg vrij eenvoudig de duels verloor. "Voor mij was dat het meest frustrerende. Het is logisch dat er dingen misgaan omdat we nieuwe spelers hebben, maar het ontbrak gewoon aan scherpte en dat vind ik wel heel kwalijk. Het is duidelijk dat dit een hele zure nederlaag is."

16:54

Bergwijn: 'We moeten gewoon met het hart spelen'

Bergwijn900 3 ??

Steven Bergwijn kreeg na afloop van de verloren uitwedstrijd tegen FC Twente de vraag waar hij het meest van baalde. "Van alles. De scherpte, hoe we beginnen, hoe we voetballen en hoe we de duels aangaan. Ik heb hier geen woorden voor", zei de Ajacied voor de camera van ESPN. "We weten dat we nieuwe spelers hebben, maar dit mag niet gebeuren."

Ajax kreeg vroeg in de wedstrijd twee doelpunten om de oren. Brian Brobbey bracht de Amsterdammers in de eerste helft nog terug in de wedstrijd. In de rust spraken de Ajacieden elkaar aan op het zwakke begin van de wedstrijd. "We hamerden erop dat we scherp moesten beginnen aan de tweede helft, maar dan krijgen we meteen weer een kans tegen. We moeten gewoon met het hart spelen."

"Het is gewoon schandalig wat we vandaag hebben laten zien", vervolgde aanvoerder Bergwijn, die zijn ploeg niet op sleeptouw kon nemen. "Ik wilde het team meenemen, maar ik ging tegen mezelf voetballen. Dat heb je deze wedstrijd kunnen zien. We moeten goed met elkaar praten, want dit kan zo niet langer."

FT // 3-1

Het is afgelopen in Enschede. Ajax verliest met 3-1 op bezoek bij FC Twente en heeft na vier competitiewedstrijden vijf punten.

De Ajacieden moeten wel snel de knop omzetten, komende donderdag wacht Olympique Marseille in de UEFA Europa League.

79

[16:12]

3-1 voor FC Twente, Ünüvar scoort

De wedstrijd lijkt beslist. Ajax lijdt makkelijk balverlies op het middenveld, waarna Naci Ünüvar vrije doortocht krijgt. De huurling van Ajax heeft alle tijd en schiet hard raak.

76

[16:08]

Van den Boomen meter over, dubbele wissel bij Ajax

Ajax krijgt een vrije trap op aan aantrekkelijke positie, nadat Steven Bergwijn naar de grond is getrokken door Sadilek. Invaller Branco van den Boomen mag zich direct over de vrije trap ontfermen, maar schiet anderhalve meter over.

Branco van den Boomen maakte onderdeel uit van de dubbele wissel die Maurice Steijn even daarvoor doorvoerde. Hij bracht naast Van den Boomen ook Carlos Forbs. Voor Benjamin Tahirović en Steven Berghuis is het einde wedstrijd.

Steijn is nu wel uitgewisseld.

71

[16:03]

Kom op, Ajax!

Nog twintig minuten te gaan. Ajax heeft meer controle in de tweede helft, maar echt grote kansen zijn er nog niet geweest. Gelukkig is er nog tijd. C’mon, Ajax!

65

[15:57]

🔁 Derde wissel bij Ajax

De derde wissel bij Ajax. Georges Mikautadze vervangt Chuba Akpom, die debuteerde in de basis. Mikautadze startte zelf tegen Fortuna Sittard.

61

[15:53]

Redding van Gorter bij schot van afstand

Manfred Ugalde draait weg bij Josip Šutalo en schiet vervolgens vanaf een meter of twintig richting het doel van Ajax. Jay Gorter weet echter prima redding te brengen.

Voor Ugalde is het meteen einde wedstrijd. Ook Sem Steijn, maker van de 2-0, gaat naar de kant bij de thuisploeg.

59

[15:51]

FC Twente - Ajax in beeld

51

[15:44]

Goede aanval Ajax, kans Brobbey

Ajax krijgt een mogelijkheid op de gelijkmaker. Borna Sosa stoomt mee op en legt de bal terug op Brian Brobbey, die het speeltuig niet goed raakt. Hierdoor komt de bal voor de voeten van Chuba Akpom, maar ook de Engelsman komt niet tot een goed schot.

50

[15:43]

Gorter stuit Ugalde

Een grote kans voor FC Twente op de 3-1. Ugalde wordt recht door het Ajax-centrum vrijgespeeld, maar vindt uiteindelijk de uitgekomen Gorter op zijn weg.

46

[15:39]

Kans voor FC Twente

Net als in de eerste helft krijgt FC Twente meteen een goede kans na een aanval over links via oud-Ajacied Youri Regeer. Ajax kan ten koste van een corner uiteindelijk voor opruiming zorgen.

46

[15:38]

Tweede helft begonnen, twee wissels

De tweede helft is begonnen. Bij Ajax zijn er twee wissels doorgevoerd. Anton Gaaei vervangt Devyne Rensch en Kenneth Taylor komt voor Sivert Mannsverk.

Kom op, Ajax. Op naar een betere tweede helft.

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.