Verslag | Ajax in eigen huis onderuit tegen AZ

Rensch1920
Rensch1920

Ajax is er zondagmiddag niet in geslaagd om in de eigen Johan Cruijff ArenA een goed resultaat te behalen tegen AZ. Het thuisduel met de Alkmaarders eindigde in 1-2. Invaller Branco van den Boomen maakte de enige Ajax-goal.

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Ajax en AZ begonnen zondag met veel energie aan het duel in de Johan Cruijff ArenA. Grote kansen bleven in de openingsfase echter uit, waarna het spel steeds trager werd. Ajax had mede door het lage baltempo in de loop van de eerste helft veel moeite om de Alkmaarse defensie uit elkaar te spelen.

Amourricho, die zijn basisdebuut maakte voor de Amsterdamse hoofdmacht, moest het veld na ruim veertig minuten verlaten vanwege een blessure. Kort daarna kreeg de ploeg van Steijn een nieuwe tegenslag te verwerken. Op slag van rust sloeg AZ namelijk toe in Amsterdam. Vangelis Pavlidis schoot van dichtbij raak: 0-1.

In het tweede bedrijf moest Ajax orde op zaken stellen. De Amsterdammers slaagden hier echter niet in. Na bijna een uur spelen verdubbelde oud-Ajacied Dani de Wit de voorsprong voor AZ, waardoor de opgave nog lastiger werd voor de ploeg van Steijn.

Met nog ruim een kwartier op de klok kwam Ajax toch nog terug in de wedstrijd dankzij een treffer van invaller Van den Boomen. Verder dan dit kwamen de Ajacieden echter niet, het duel eindigde in 1-2.

Ajax - AZ 1-2 (0-1)
45. Pavlidis 0-1
57. De Wit 0-2
73. Van den Boomen 1-2

Ajax: Gorter, Rensch (46. Gaaei), Medić (89. Akpom), Avila, Hato, Vos (68. Van den Boomen), Taylor, Bergwijn, Forbs, Brobbey, Amourricho (41. Mikautadze)

Gerelateerde artikelen

Gorter1920

Samenvatting Ajax – AZ

Ajax is er niet in geslaagd het provincietreffen met AZ in winst om te zetten. De Alkmaarders zegevierden in de Johan Cruijff ArenA met 1-2. Het Amsterdamse doelpunt kwam van Branco van den Boomen.

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Brobbey1920

In beeld | Ajax – AZ

Ajax heeft zondagmiddag in de eigen Johan Cruijff ArenA met 1-2 verloren van AZ. In dit artikel vind je de belangrijkste foto's van het provincietreffen.

Tags

  • #AJAAZ

Socials