Verslag | Ajax laat niets heel van Sporting CP

Berghuis1420
Berghuis1420

Ajax heeft er een wervelend optreden in het José Alvalade Stadion opzitten. Het duel met Sporting CP eindigde in 1-5. Sébastien Haller, debutant in de UEFA Champions League, scoorde een onwaarschijnlijk aantal van vier goals.

Tags

  • #UCL
  • #SPOAJA

Socials

Trainer Erik ten Hag zag Maarten Stekelenburg afhaken; hij was niet wedstrijdfit. Zodoende stond Remko Pasveer onder de lat. Steven Berghuis stond op 'tien' en Antony en Sébastien Haller vormden met aanvoerder Dusan Tadic de voorhoede. 

Waanzinnig begin
Ajax begon geweldig in het José Alvalade Stadion. Binnen twee minuten was het al raak, toen Antony uithaalde en zijn schot via de paal voor Haller belandde. De Frans-Ivoriaanse spits bleef koel en werkte de 0-1 binnen. 

Ajax bleef na die overdonderende start aanzetten. Het leverde snel een tweede treffer op. Wederom verzorgde Antony het voorwerk en was het Haller die intikte. Dat een foutje van Pasveer kort daarna werd afgestraft door Paulinho, was een onnodige tegenvaller.

Het leek Ajax wel eventjes pijn te doen, maar een Amsterdamse reactie liet niet lang op zich wachten. Berghuis werd knap bediend door Gravenberch, nam geweldig aan en tikte in de korte hoek de 1-3 binnen. De ontlading bij de linkspoot was groot en mooi om te zien.

Haller-show
De tweede helft leek ontzettend zuur te beginnen, toen Paulinho van afstand raak wist te koppen. Ajax had mazzel dat de goal vanwege buitenspel werd afgekeurd. Even later waren het juist de Amsterdammers die keihard toesloegen. Het was opnieuw Antony, die met een briljante pass Haller de kans bood. De spits tikte wéér binnen.

Ook de 1-5 kwam van de spits, nadat Noussair Mazraoui hem vrij had gespeeld. Het was het slotakkoord op een ongelofelijke avond, waarbij 1200 uitsupporters getuigen mochten zijn van een waanzinnige voetbalshow.

Sporting CP - Ajax 1-5 (1-3)
2. Haller 0-1
9. Haller 0-2
33. Paulinho 1-2
39. Berghuis 1-3
51. Haller 1-4
63. Haller 1-5

Ajax: Pasveer, Mazraoui (70. Rensch), Timber, Martínez, Blind (81. Schuurs), Álvarez, Berghuis (77. Taylor), Gravenberch, Antony (70. Neres), Haller, Tadic. 

Tags

  • #UCL
  • #SPOAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Haller1 (2)

Liveblog | Groot machtsvertoon van Ajax, vier goals Haller

Dit is het liveblog van Sporting CP - Ajax, een wedstrijd die we op spectaculaire wijze met 1-5 hebben gewonnen. We houden je hier op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het eerste duel in de UEFA Champions League van dit seizoen.

Tags

  • #UCL
  • #SPOAJA

Socials

Tenhagpersco

Ten Hag: 'Ajax en Sporting hebben dezelfde filosofie'

In Portugal schoof Erik ten Hag samen met Dusan Tadic aan voor de persconferentie in aanloop naar Sporting CP – Ajax. Volgens de trainer wordt dat woensdagavond in de groepsfase van UEFA Champions League een intense wedstrijd. “Met twee ploegen die op de aanval spelen.”

Tags

  • #UCL
  • #SPOAJA

Socials

THUMBCL

Matchday | That Champions League Feeling

Een nieuw seizoen in de UEFA Champions League start woensdagavond tegen Sporting CP. Tijd om nieuwe herinneringen te creëren. In deze video zie je - met dank aan de spelers van Ajax O10 en O11 - hoe jongensdromen werkelijkheid worden.

Tags

  • #UCL
  • #SPOAJA

Socials