Ten Hag: 'Ajax en Sporting hebben dezelfde filosofie'

In Portugal schoof Erik ten Hag samen met Dusan Tadic aan voor de persconferentie in aanloop naar Sporting CP – Ajax. Volgens de trainer wordt dat woensdagavond in de groepsfase van UEFA Champions League een intense wedstrijd. “Met twee ploegen die op de aanval spelen.”

Tags

  • #UCL
  • #SPOAJA

Socials

Sowieso hebben Sporting CP en Ajax dezelfde gedachten over het spelletje, weet de Ajax-trainer te vertellen. "De filosofie die de coach van Sporting probeert over te brengen op zijn ploeg heeft dezelfde ingrediënten als die je bij ons ziet."

"Dat geldt ook voor de jeugdopleiding", gaat de coach verder. "Die hebben enkele parels voortgebracht zoals Cristiano Ronaldo en Figo. Daar genieten wij met z’n allen nu van."

Klaar voor de Champions League 💪
Al snel ging de focus tijdens het gesprek met de pers over de wedstrijd zelf. Zo werd er onder andere gevraagd naar de vorm van Ajax. "Geen enkele ploeg is op dit moment in topvorm", zei Ten Hag. "Die komt als het goed is in het voorjaar. Maar wij moeten klaar zijn voor de Champions League. En dat zijn wij. Spelers zijn nu bijvoorbeeld al beter in conditie gekomen en op elkaar ingespeeld."

Captain Dusan Tadic is het eens met zijn trainer. "Dit is wat we willen. De Champions League is altijd ons doel. Wij zijn klaar voor het toernooi."

Toch is de ploeg niet volledig fit naar Lissabon afgereisd. Mohamed Kudus is er al langer niet bij. Zakaria Labyad is ziek en Davy Klaassen bleef geblesseerd achter in Nederland. De middenvelder kwam met klachten terug uit de interlandbreak. En daar baalt Ten Hag wel een beetje van.

"Davy was conditioneel top voordat hij naar het EK ging. Na dat toernooi had hij een slechte conditie. Dat hebben we weer opgebouwd, maar niet zover dat hij drie duels kon spelen in één week. Dat heeft hij wel gedaan. We hebben genoten van Davy bij Oranje, maar wij moeten hem nu wel missen."

"In de voorbereiding op het seizoen hadden we eigenlijk vijf nummers 10. We kunnen gelukkig nu wel tegenvallers opvangen. Met onze grote selectie zullen we ook spelers op andere posities kunnen en moeten gebruiken. Kudus maakt nu in ieder geval wel de stap naar het team en heeft vanmorgen nog meegetraind."

Laatste training
Die training was in Amsterdam. "Dat was vooral tactisch en op spelhervattingen”, legt Ten Hag uit.

Dinsdagavond wordt er ook nog getraind in het José Alvalade stadion in Lissabon. "Zo'n training is niet heel belangrijk, maar het is voor iedereen wel prettig om even in de beleving te komen van zo’n wedstrijd."

De tegenstander uit Portugal mist sowieso twee spelers: de spits en aanvoerder. Toch rekent Ten Hag zich absoluut niet rijk. "Het is nooit een nadeel. Maar Sporting heeft net als Ajax zo’n brede selectie dat ze het kunnen opvangen. Dat heb ik in de topper van afgelopen zaterdag tegen Porto ook kunnen zien. Ik denk niet dat het een issue is voor Sporting."

Tags

  • #UCL
  • #SPOAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Ajaxfans1

Informatie kaartverkoop Champions League en Eredivisie

Goed nieuws! Door de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen, mogen zeer binnenkort onze wedstrijden weer in een volle Johan Cruijff ArenA worden gespeeld. Het tonen van een vaccinatie- of herstelbewijs, dan wel een negatieve testuitslag blijft ook in de nieuwe situatie verplicht, maar de tweederde bezetting is niet meer van kracht en we mogen dus weer ruim 55.000 toeschouwers verwelkomen bij zowel Europese als Eredivisie-wedstrijden.

Tags

  • #Tickets

Socials