Verslag | Ajax bijt zich stuk op AZ en verliest

Brghuisgravenberch1280
Brghuisgravenberch1280

Ajax heeft dure punten verloren in de Eredivisie. AZ kwam zondag met een defensief strijdplan naar de Johan Cruijff ArenA en was de thuisploeg uiteindelijk de baas: 1-2.

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Ajax begon in een grotendeels vertrouwde samenstelling tegen de Alkmaarders. Omdat Noussair Mazraoui met spierklachten was afgehaakt, had Devyne Rensch een basisplaats.

In een lege en stille Johan Cruijff ArenA begon Ajax niet bepaald voortvarend. Datzelfde gold in zekere zin voor AZ, dat zich net als Ajax maar mondjesmaat meldde in de buurt van het Amsterdamse doel. 

Saai eerste bedrijf
Het resulteerde in een weinig spectaculair schouwspel. In de eerste 45 minuten werd niet op doel geschoten door Ajax. Tot een meter of dertig van het Alkmaarse doel werd er aardig gecombineerd, maar te vaak stokte het op het moment dat een beslissende pass gevraagd werd.

Juist toen Ajax kort na rust wat gevaarlijker werd, sloeg AZ toe. Daley Blind poogde een buitenspelval op te zetten, maar slaagde daar niet in. Daardoor kon Sugawara voorgeven op spits Pavlidis. De Griek, die sowieso sterk speelde, was onverbiddelijk en schoot de openingstreffer binnen.

Jacht op herstel
Ajax loerde in het vervolg op zijn kansen, maar de defensie van AZ bleek lastig te kraken. Een minuut of tien na de tegentreffer, volgde tóch een enorme mogelijkheid. Sébastien Haller hoefde alleen maar binnen te knikken, maar zijn inzet miste richting en werd gered door Vindahl. 

Na een minuut of zeventig werd Ajax plots een stuk gevaarlijker. Na een aantal goede momenten, was het in de 73ste minuut raak. Haller maakte zijn gemiste kans goed en tikte op aangeven van Dusan Tadic de gelijkmaker binnen: 1-1.

Alles wees er in de fase na die goal op dat Ajax de drie punten in eigen huis zou houden. In korte tijd volgden de kansen elkaar op. Maar plots viel de treffer aan de andere kant, toen Aboukhlal de bal via AZ-aanvoerder Wijndal voor zijn voeten kreeg en binnenschoot.

In de blessuretijd leek een treffer van invaller Perr Schuurs nog soelaas te bieden, maar aan zijn goal ging buitenspel van Haller vooraf. Het bleef bij 1-2 en zo verloor Ajax dure punten in de Eredivisie.

Ajax - AZ 1-2 (0-0)
50. Pavlidis 0-1
73. Haller 1-1
83. Aboukhlal 1-2

Ajax:
Pasveer; Rensch (58. Schuurs), Timber, Martínez, Blind; Álvarez (58. Klaassen), Berghuis (86. Danilo), Gravenberch; Antony, Haller, Tadic

Gerelateerde artikelen

Timber1280

In Beeld | De lach regeert in aanloop naar AZ-thuis

De editie van vorig seizoen was er één om niet snel te vergeten. Thuis tegen AZ mocht er eind april voor het eerst weer publiek bij zijn en kroonden de Ajacieden zich door de uiteindelijke 2-0-zege officieus tot kampioen. Helaas zijn de supporters zondag niet aanwezig en is het seizoen natuurlijk nog niet zo ver gevorderd dat de prijzen worden verdeeld, maar niettemin hoopt Ajax opnieuw goede te zaken te doen.

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Klaassen 1280

Tikkie Terug | Ajax - AZ

Het is zondagmiddag tijd voor Ajax - AZ. We gaan weer een Tikkie Terug in de tijd, op zoek naar mooie gebeurtenissen uit eerdere edities. Een schitterende omhaal, een veldbestorming én het officieuze kampioensfeest van vorig seizoen, het komt allemaal voorbij in deze Tikkie Terug.

Tags

  • #AJAAZ

Socials