Verslag | Ajax O18 zet reuzenstap richting voorjaarstitel

Headero18 1920
Headero18 1920

Ajax O18 is officieus voorjaarskampioen. Het hoogste Amsterdamse jeugdelftal won vrijdagavond in Rotterdam de belangrijke mini-Klassieker tegen nummer twee Feyenoord met 1-3. Aangezien het doelsaldo van de ploeg van Frank Peereboom vele malen beter is dan dat van de Rotterdammers, kan koploper Ajax O18 praktisch niet meer ingehaald worden op de ranglijst.

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Met nog twee competitieduels op het programma was winnen in Rotterdam het devies voor Ajax O18. De Amsterdammers begonnen dan ook voortvarend aan de mini-Klassieker. In de zesde minuut snelde Jan Faberski langs zijn directe tegenstander, waarna hij in de vijandelijke zestien aangetikt werd en Ajax O18 een strafschop kreeg. Don-Angelo Konadu ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen: 0-1.

In de loop van de eerste helft werd Feyenoord O18 dreigender. De Rotterdammers braken een aantal keer door over de flanken, maar tot echt grote kansen leidde dit niet.

Op slag van rust kreeg Ajax O18 nog wel een reuzekans via Tijn Peters. Na een goede actie van Faberski kreeg de middenvelder de bal aangespeeld in het zestienmetergebied van Feyenoord. Hij glipte vervolgens knap tussen twee verdedigers door, maar zag zijn inzet net naast de verkeerde kant van de paal vliegen.

In de tweede helft liep Ajax uit tot 0-3. Faberski schoot na ruim een uur spelen op aangeven van Peters de 0-2 binnen in de korte hoek. Acht minuten later maakte Konadu zijn tweede treffer van de avond vanaf de penaltystip. Hij bleef opnieuw koelbloedig en stuurde de keeper van Feyenoord O18 de verkeerde hoek in. De thuisploeg deed in de blessuretijd van de wedstrijd nog iets terug via invaller Neijenhuis, waardoor de mini-Klassieker in 1-3 eindigde.

Officieus voorjaarskampioen
Dankzij de zege op Feyenoord is Ajax O18 officieus voorjaarskampioen. Hoewel de Rotterdammers nog een wedstrijd extra tegoed hebben, kunnen ze het hoogste Amsterdamse jeugdteam praktisch niet meer inhalen op de ranglijst. Qua puntenaantal kan Feyenoord nog wel op gelijke hoogte komen, maar het doelsaldo van Ajax O18 is vele malen beter (+23 om +6). In de beslissende kampioenswedstrijd zullen de Amsterdammers het opnemen tegen najaarskampioen AZ.

Ajax O15 kwam vrijdagavond ook in actie. De jonge Ajacieden wonnen op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Sparta met 0-3. De overige jeugdelftallen van Ajax hebben een vrij voetbalweekend.

Feyenoord - Ajax O18 1-3 (0-1)
07. Konadu 0-1 (pen.)
61. Faberski 0-2
69. Konadu 0-3 (pen.)
90+2. Neijenhuis 1-3

Basisopstelling Ajax O18: Reverson; Ugwu, Verschuren, Janse, Jetten; Alders, Peters, Appiah; Faberski, Vink, Konadu.

Gerelateerde artikelen

Alders Header Toekomst

O18-uitblinker Alders over apotheose: 'Details moeten kloppen'

Gerald Alders laat zich de laatste tijd op én naast het veld gelden bij Ajax O18. Met de multifunctionele Ajacied bespreken we zijn ontwikkeling en kijken we vooruit naar de apotheose in de titelstrijd tegen Feyenoord. "Ik ben nu de jongen die ik, toen ik hier begon in 2014, wilde zijn."

Tags

  • #Alders
  • #AjaxO18

Socials

Thumb Ftfhs

For the Future Highlights Show | O18 en Ajax Vrouwen Talententeam

In de For the Future Highlights Show komen de hoogtepunten van de jeugdwedstrijden van het afgelopen weekend voorbij. In deze aflevering speelt koploper Ajax O18 tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse en neemt het Ajax Vrouwen Talententeam het op tegen FC Utrecht.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

YT Thumb FTFHLS

For the Future Highlights Show | Ajax O18, O14 en O13

In de For the Future Highlights Show kijken we terug op het jeugdvoetbal van het afgelopen weekend. In deze aflevering lichten we de topper van Ajax O18 tegen PSV in Eindhoven uit, evenals de thuiswedstrijden van Ajax O14 en O13.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials