Verslag | Spectaculaire puntendeling in Amsterdam

Taylorbaaltgelijkspel1920
Taylorbaaltgelijkspel1920

Ajax en Olympique Marseille hebben de punten gedeeld in de eerste groepswedstrijd van de UEFA Europa League. In de Johan Cruijff ArenA vielen zes goals, eerlijk verdeeld over beide ploegen: 3-3. Helaas liet Ajax tot tweemaal toe de Fransen terugkomen van een achterstand.

Tags

  • #UEL
  • #AJAOM

Socials

Het begin was overweldigend van Ajax. Binnen twintig minuten stond Ajax met 2-0 voor via Carlos Forbs en Steven Berghuis. Na de 2-0 gaven de bezoekers vol gas en kwam Ajax niet onder die druk vandaan. Via een prachtige actie van Jonathan Clauss kwamen de Fransen op 2-1.

Nog voor rust zette Pierre-Emerick Aubameyang de 2-2 op het scorebord. Hij verschalkte Jay Gorter in de korte hoek. De ploeg van Maurice Steijn kwam zelfs nog goed weg nadat Olympique Marseille de onderkant van de lat raakte.

Gelijk in Amsterdam
Ook in de tweede helft startte Ajax sterk en kwam het via Kenneth Taylor op 3-2. Opnieuw voerde Marseille de druk op, maar was het niet zo overtuigend als voor de thee. Ajax hield stand lang stand tot Aubameyang met een sterke individuele actie de eindstand op het scorebord zette.

Ajax - Olympique Marseille 3-3 (2-2)
09. Forbs 1-0
20. Berghuis 2-0
23. Clauss 2-1
38. Aubameyang 2-2
52. Taylor 3-2
78. Aubameyang 3-3

Ajax: Gorter, Gaaei, Šutalo, Hato, Sosa, Tahirović (46. Vos), Taylor, Berghuis (85. Van den Boomen), Forbs (90+3. Avila), Brobbey (85. Akpom), Bergwijn (90+3. Medić)

Gerelateerde artikelen

Sutaloclose1920

Dit was Ajax - Olympique Marseille: 3-3

De Europese thuiswedstrijd van Ajax tegen Olympique Marseille is geëindigd in 3-3. In ons liveblog vind je alle updates rondom de wedstrijd in de UEFA Europa League.

Tags

  • #UEL
  • #AJAOM

Socials

Hatoaandebalinbeeld1920

In beeld | Ajax – Olympique Marseille

Ajax heeft een punt overgehouden aan de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille. Na 90 minuten voetbal stond er 3-3 op het scorebord. De goal van Ajax kwamen van Carlos Forbs, Steven Berghuis en Kenneth Taylor. Bekijk hier de belangrijkste foto’s van het duel met de Fransen.

Tags

  • #UEL
  • #AJAMAR

Socials

Dolberg 1980

Throwback | Ajax in de #UEL 2016/2017 ⏮

Ajax speelt donderdag het vierde groepsduel in de UEFA Europa League. Wie aan Ajacieden denkt op dit Europese podium gaat al snel terug naar het seizoen 2016/2017, de jaargang waarin de club de finale bereikte. Tijd voor mooie acties en goals uit dat bijzondere Europa League-seizoen, waarbij we de Ajax-spelers uit dit seizoen natuurlijk ook niet vergeten.

Tags

  • #UEL

Socials