Verslag | Ajax overrompelt FC Twente in tweede helft

Haller1280

Ajax heeft zondagmiddag speelronde 22 afgesloten met een 5-0-zege op FC Twente. Weer was Sébastien Haller de uitblinker met drie goals.

• #AJATWE

Bij zijn honderdste Eredivisie thuiswedstrijd als trainer van Ajax stelde Erik Ten Hag Noussair Mazraoui weer op, ten koste van Devyne Rensch. Met Davy Klaassen én Steven Berghuis op het middenveld moest de herstelde Ryan Gravenberch op de bank toekijken.

Hij zag dat Ajax in de dertiende minuut goed weg kwam, toen Ricky van Wolfswinkel de bal op het aluminium schoot. In de 27e minuut kreeg Lisandro Martínez het op zijn heupen en passeerde enkele Twente-spelers. Met een fraai wippertje leek hij Haller te bereiken, maar de bal bleek nét te hard.

Klaassen opent score
Vier minuten later, Ajax had de duimschroeven aardig aangedraaid bij FC Twente, was het Davy Klaassen die voor de 22e keer in zijn Ajax-loopbaan de openingstreffer in de Eredivisie maakte.

Na die 1-0 kwam de thuisploeg pas goed los. Mogelijkheden regen zich aaneen met de grootste kansen voor Mazraoui en Klaassen. Lars Unnerstall bleek echter keer op keer een sta-in-de-weg.

Dat staaltje keeperskunst liet de doelman van Twente ook in de tweede helft zien. Haller wist hem gelukkig toch snel te verschalken. Hoewel de doelman het afstandsschot van Jurriën Timber nog keerde, was de Ivoriaanse spits er als de kippen bij om de 2-0 binnen te schieten.

Ajax had in de 62e minuut op 3-0 moeten komen toen Dusan Tadic een strafschop kreeg. Maar ja, de uitblinkende Unnerstall keerde de bal wederom.

Dat haalde het moraal van de gastheren niet naar beneden. Integendeel. Klasse en dadendrang vochten om voorrang in het vervolg van de wedstrijd. Met een eigen goal van Pröpper en nog twee doelpunten van Haller voetbalde Ajax uiteindelijk FC Twente toch op een hoopje. Met opnieuw een 5-0-overwinning sloot Ajax een sportief gezien prachtige week af.

Ajax – FC Twente 5-0 (1-0)
31. Klaassen 1-0
53. Haller 2-0
77. Pröpper (e.d) 3-0
85. Haller 4-0
88. Haller 5-0

Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind (80. Tagliafico); Álvarez, Klaassen (64. Gravenberch), Berghuis (86. Kudus); Antony (86. Danilo), Haller, Tadic