Verslag | Ajax sluit frustrerende week af met nieuwe domper

Rensch In Duel 1280
Rensch In Duel 1280

Na de nederlaag tegen PSV en het frustrerende gelijkspel tegen Vitesse sloot Ajax zaterdag de drukke week én de eerste competitiehelft af aan de Oude Meerdijk in Emmen. Ook daar ging het niet zoals gehoopt. Het duel eindigde na een 1-3-voorsprong in een 3-3-gelijkspel.

Tags

  • #EMMAJA

Socials

Alfred Schreuder had de woensdag nog geschorste Edson Álvarez weer tot zijn beschikking en zette hem gelijk weer in de basis. Dat ging ten koste van WK-ganger Davy Klaassen. Owen Wijndal kreeg wederom de voorkeur boven de eveneens in de Oranje-selectie voor Qatar opgenomen Daley Blind. In de spits startte Brian Brobbey.

Ajax begon zeer onwennig op het kunstgrasveld in Drenthe. Toch was de eerste goede mogelijkheid voor Ajax, toen Brobbey in de vierde minuut de bal klaarlegde voor Taylor. Zijn boezemvriend schoot net naast.

Snelle achterstand
In de zesde minuut kwam FC Emmen echter op voorsprong. Wijndal beging een overtreding en de thuisploeg kreeg een vrije trap op een mooie positie. Hoe mooi bewees Jeroen Veldmate door de bal kiezelhard langs Remko Pasveer tegen de touwen te jagen…

Ajax toonde zich echter direct veerkrachtig. Twee minuten na de tegengoal stoomde Tadic door over rechts, vond de volledig vrijstaande Taylor, die nu wel tussen de palen mikte: 1-1. Bij een volgende vrije trap van FC Emmen kwam Ajax met de schrik vrij. Araujo liep uit de rug van Steven Berghuis en stond oog-in-oog met Pasveer. Zijn inzet ketste tegen de buitenkant van de paal weg van de goal.

De ploeg van Schreuder stortte zich vervolgens vol op de aanval. Dat leverde in drie minuten tijd twee goals op. In de 22e minuut was het dezelfde combinatie als bij de gelijkmaker, die voor de 1-2 zorgde. Tadic was vrij gelaten door de Emmen-defensie, gaf weer voor op Taylor die dit keer via een keurige kopbal Ajax op voorsprong zette. Drie minuten nadat Ajax voor het eerst op voorsprong was het weer raak! Steven Bergwijn kreeg het op zijn heupen, speelde zich knap vrij en kegelde de bal kiezelhard tegen de touwen voor de 1-3. De aanvalsgolf ging door maar voor rust leverde dat geen goal meer op.

Blind en Kudus voor tweede helft
In de tweede helft bleven Calvin Bassey en Brobbey in de kleedkamer achter. Blind en Mohammed Kudus waren de nieuwkomers. Kudus kreeg gelijk een goede mogelijkheid maar oud-Ajacied Mickey van der Hart stond succes in de weg. Een corner kwam er echter niet. Emmen kreeg vervolgens alle ruimte om de aansluitingstreffer te maken door nonchalance aan Ajax-zijde en dankzij een fantastische redding van Pasveer bleef dat aanvankelijk uit. Tot de 59e minuut. Toen kwam Zivkovic door slap verdedigen in stelling en tikte de bal achter de Ajax-doelman.

Daarna kreeg Ajax via Bergwijn en Kudus weer de kans om de voorsprong uit te bouwen, maar Van der Hart en de lat voorkwamen treffers. Emmen voelde dat er nog wat te halen viel in eigen huis en had in de 72e minuut via Diemers op 3-3 kunnen komen. Gelukkig voor de Ajacieden ging de inzet naast. Maar het bleek uitstel van executie.

Waar Ajax op 2-4 had moeten komen, toen Bergwijn werd weggestuurd door Berghuis, viel de goal aan de andere kant. Invaller Bouchouari liet het hele stadion in euforie ontsteken toen hij in de 84ste minuut de 3-3 aantekende. Zo leverde ook deze derde wedstrijd van de week puntenverlies op en gaat Ajax met een enorm slecht gevoel de lange winterstop in.

FC Emmen – Ajax 3-3 (1-3)
06. Veldmate 1-0
08. Taylor 1-1
22. Taylor 1-2
25. Bergwijn 1-3
58. Zivkovic 2-3
84. Bouchouari 3-3

Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey (46. Blind), Wijndal (85. Lucca); Álvarez, Berghuis (82. Grillitsch), Taylor (57. Klaassen); Bergwijn, Brobbey (46. Kudus), Tadic

Tags

  • #EMMAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Tadic Baalt Na Emmen 1280

Samenvatting FC Emmen – Ajax l Teleurstellend slot

Ajax is er zaterdag niet in geslaagd de laatste wedstrijd van 2022 in winst om te zetten. Ondanks een 1-3-voorsprong eindigde het uitduel bij FC Emmen in 3-3. Ajax gaat als nummer twee van de Eredivisie de winterstop in.

Tags

  • #EMMAJA

Socials

Bergwijnbalen1280

Dit was FC Emmen - Ajax via ons liveblog

Dit is het liveblog rondom FC Emmen - Ajax, de wedstrijd die in een 3-3-gelijkspel is geëindigd. Blijf hier op de hoogte van de ontwikkelingen vanuit Drenthe.

Tags

  • #EMMAJA

Socials

Berghuis1280

In beeld | FC Emmen - Ajax

Ajax werkte zaterdagavond de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar af tegen FC Emmen. De Ajacieden speelden met 3-3-gelijk in Drenthe. Bekijk hier alle wedstrijdbeelden.

Tags

  • #EMMAJA

Socials