Verslag | Sterk Ajax boekt vierde competitiezege op rij

Actie Dusan Tadic 1280
Actie Dusan Tadic 1280

Ajax heeft zondag de vierde competitiezege op een rij geboekt. In de Johan Cruijff ArenA werd Sparta met 4-0 verslagen. De Amsterdamse doelpunten kwamen van Dusan Tadic (2), Kenneth Taylor en Mohammed Kudus.

Tags

  • #AJASPA

Socials

John Heitinga voerde ten opzichte van het UEFA Europa League-duel met FC Union Berlin één wijziging door in de basiself. Owen Wijndal startte tegen de Spartanen op linksback, waardoor Calvin Bassey op de bank begon. Het centrale duo bestond uit Jurriën Timber en Edson Álvarez.

Sterk begin
De Amsterdammers begonnen goed aan het duel in de Johan Cruijff ArenA. Een voorzet van de rechterkant van Devyne Rensch belandde bij Davy Klaassen. De middenvelder vond vervolgens op zijn beurt Tadic en hij zette Ajax na zes minuten op 1-0. Het betekende doelpunt nummer 99 voor de Serviër in Ajax 1. Niet veel later waren de gasten heel dicht bij een snel antwoord. De inzet van Koki Saito viel, via het been van een Ajacied, net naast het doel van Gero Rulli.

De Argentijnse sluitpost zag enkele minuten later opnieuw gevaar voor zijn doel opduiken. Ditmaal was het de spits van de Spartanen, Tobias Lauritsen, die het probeerde. Het resulteerde in een redding van Rulli. De Amsterdammers bleven vervolgens kalm en lieten de bal snel van voet naar voet gaan, in de hoop op een gaatje bij de goed georganiseerde verdediging uit Rotterdam. Dat gat werd gevonden dankzij een prachtige opening van Klaassen. Zijn steekbal werd door Rensch klaargelegd voor Steven Berghuis. Laatstgenoemde wilde de bal plaatsen in de verre hoek, maar schoot over.

Een voorzet van Steven Bergwijn zorgde even later opnieuw voor Amsterdams gevaar in de zestien van Sparta. Eerst kopte Kudus op de lat en ook in tweede en derde instantie lukten het Tadic en Wijndal niet om te scoren. Het was wachten op Ajax' tweede. Die kwam er: een heerlijk lobje van Tadic bracht Kenneth Taylor in stelling. De middenvelder schoot knap raak in de lange hoek: 2-0. Vlak voor de rust mikte Bergwijn na een goede versnelling net naast. De Amsterdammers gingen uiteindelijk met een comfortabele voorsprong rusten.

Zonder wijzigingen werd de tweede helft door de gasten in gang gezet. Het eerste Amsterdamse gevaar liet niet snel op zich wachten. Timber, die mee opkwam, werd aangespeeld in de zestienmeter van Sparta, maar zag zijn verdekte schot gekeerd worden door Olij. Diezelfde doelman bracht even later opnieuw redding op twee gevaarlijke schoten van Bergwijn. De aanvalsdrang van de Amsterdammers kreeg na zestig minuten spelen gestalte vanaf de stip.

100e van Tadic
Na een overtreding op Bergwijn en inbreng van de VAR mocht Tadic aanleggen voor zijn honderdste treffer in Ajax 1. De Serviër mistte niet en schaarde zich in een illuster rijtje Ajacieden. Met Bassey en Brian Brobbey binnen de lijnen ging Ajax op zoek naar een vierde treffer. Die kwam er bijna, maar Kudus' inzet met het hoofd miste precisie.

Het slotakkoord kwam alsnog van de Ghanees. De aanvallende middenvelder van Ajax krulde een vrije trap van net buiten de zestien heerlijk in het doel en bepaalde daarmee de eindstand op 4-0.

Ajax – Sparta 4-0 (2-0)
6. Tadic 1-0
27. Taylor 2-0
64. Tadic 3-0
84. Kudus 4-0

Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Álvarez (69. Bassey), Wijndal (78. Hato); Taylor (85. Grillitsch), Klaassen, Berghuis (78. Conceição); Kudus, Tadic, Bergwijn (69. Brobbey).

Gerelateerde artikelen

Tadicbergwijn1280

Dit was Ajax - Sparta: 4-0

Dankzij treffers van Dusan Tadic (2), Mohammed Kudus en Kenneth Taylor heeft Ajax met 4-0 gewonnen van Sparta. In dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen vanuit de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJASPA

Socials

Team Juicht Tegen Sparta

In beeld | Ajax - Sparta

Ajax heeft zondag een overtuigende zege op Sparta geboekt: 4-0. Dusan Tadic (2), Kenneth Taylor en Mohammed Kudus waren trefzeker tegen de Rotterdammers. Bekijk hier alle beelden van het duel in Amsterdam.

Tags

  • #AJASPA

Socials

Trainingheader

In beeld | Afsluitende training voor Sparta-thuis

Ajax heeft zaterdag de laatste voorbereidingen getroffen richting het thuisduel met Sparta. De ploeg van John Heitinga treft de Spartanen zondagmiddag vanaf 16:45 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJASPA

Socials