Verslag | Ajax speelt Klassieker tegen Feyenoord gelijk in Rotterdam

Sanchez FEYAJA 1280
Sanchez FEYAJA 1280

Ajax heeft zondagmiddag in De Kuip gelijkgespeeld tegen Feyenoord. De 193e Klassieker eindigde in 1-1. De thuisploeg kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong, maar de Ajacieden kwamen in de tweede helft langszij dankzij een goal van Davy Klaassen.

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Devyne Rensch was zondagmiddag geschorst voor de Klassieker tegen Feyenoord, de Ajax-verdediger liep in het thuisduel met FC Twente tegen een rode kaart aan. Edson Álvarez schoof naar het hart van de verdediging, waardoor Steven Berghuis zijn rentree maakte in de basiself. Mohammed Kudus startte in de punt van de aanval, Brian Brobbey begon op de bank.

De thuisploeg kreeg de eerste mogelijkheid nadat Jurriën Timber een hoekschop verkeerd wegwerkte. De bal caramboleerde richting de hoek, maar Gero Rulli stond goed op zijn post.

Voorsprong Feyenoord
In de loop van de eerste helft creëerde ook Ajax zijn eerste kansen van de wedstrijd via Kudus en Timber. Eerstgenoemde kreeg zijn hoofd niet goed achter de bal na een piekfijne voorzet van Bassey. De 21-jarige centrumverdediger zag zijn inzet even later gekeerd worden door Justin Bijlow. Feyenoord slaagde er na ruim een half uur spelen wel in om te scoren. Paixão verschalkte Rulli met een afstandsschot, nadat Berghuis balverlies had geleden: 1-0.

De Ajacieden gingen na de openingstreffer op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg van Alfred Schreuder slaagde er niet in om voor rust langszij te komen. De Amsterdammers zochten de kleedkamer daardoor op met een nipte achterstand.

Ajax ging na de thee verder met waar het voor de rust gebleven was: het zoeken naar openingen in de Rotterdamse defensie. Francisco Conceição was in de kleedkamer achtergebleven, Steven Bergwijn nam zijn plek in. De Ajacieden hadden met een de verse aanvallende kracht in de ploeg veel balbezit, maar grote mogelijkheden bleven uit in de openingsfase van de tweede helft.

De ploeg van Schreuder kreeg twintig minuten voor tijd een gigantische mogelijkheid via Kudus. Álvarez dribbelde vanuit de achterhoede het middenveld in en stuurde de Ghanees de diepte in. De Ghanees slaagde er vervolgens niet in om de bal achter Bijlow te schieten.

Gelijkmaker Ajax
De Ajacieden kwamen kort na de grote kans van Kudus alsnog langszij. Dusan Tadic gaf een knappe voorzet op Bergwijn, die de bal via een halve omhaal richting het Rotterdamse doel schoot. Via Davy Klaassen en Feyenoorder Wieffer ging de bal binnen: 1-1.

Brobbey kwam direct na de gelijkmaker nog binnen de lijnen voor Berghuis. De Ajax-spits kon zijn stempel in de slotfase niet meer drukken op het spel van de Ajacieden, de gelijke stand bleef op het scorebord staan in De Kuip. 

Feyenoord - Ajax 1-1 (1-0)
34. Paixão 1-0
71. Klaassen 1-1

Ajax: Rulli; Sánchez, Timber, (90+1. Wijndal), Álvarez, Bassey; Klaassen, Taylor, Berghuis (72. Brobbey); Conceição (46. Bergwijn), Kudus, Tadic

Gerelateerde artikelen

Bergwijn In Duel Feyaja 1280

Samenvatting Feyenoord – Ajax l Remise in Rotterdam

De 193e Klassieker heeft zondag een remise opgeleverd. Feyenoord – Ajax eindigde in 1-1. Halverwege was het 1-0 voor de thuisploeg. In de tweede helft kwamen de Ajacieden langszij door een goal van Davy Klaassen.

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Timber Duel Feyaja 1280

Lees hier alles over Feyenoord - Ajax

Ajax heeft de uitwedstrijd bij Feyenoord met 1-1 gelijkgespeeld. In dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze belangrijke wedstrijd. 

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Kudus Sprint Feyaja 1280

In beeld | Feyenoord - Ajax

Feyenoord - Ajax is 1-1 geworden. In dit artikel vind je de wedstrijdbeelden terug van het duel in Rotterdam.

Tags

  • #FEYAJA

Socials