Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
:
0
0

  • Paixão  34"
Feyenoord
1
1

Feyenoord - Ajax
22/01/23 - 14:30 uur
De Kuip

Ajax 1
  • D. Klaassen  71"

  • Ajax heeft de Klassieker in Rotterdam niet gewonnen: 1-1.
  • De Amsterdammers speelden voor de vijfde keer op rij gelijk in de Eredivisie.
  • Ajax staat na zeventien wedstrijden op plek vijf in de competitie.

Liveblog

23:59

Donderdag zijn we terug

Met de samenvatting sluiten we het liveblog af. De Klassieker eindigde vanmiddag in een 1-1-gelijkspel. Donderdag zijn we terug met een nieuw liveblog. Ajax neemt het dan om 21:00 uur in de Johan Cruijff ArenA op tegen FC Volendam.


18:14

De cijfers na negentig minuten voetballen in De Kuip

Feyenoord Feyenoord

Balbezit

Feyenoord45%

Ajax 155%

Schoten

Feyenoord13

Ajax 110

Schoten op doel

Feyenoord4

Ajax 12

Vrije trappen

Feyenoord16

Ajax 123

Hoekschoppen

Feyenoord7

Ajax 16

Buitenspel

Feyenoord4

Ajax 12

Overtredingen

Feyenoord19

Ajax 114

Passes

Feyenoord325

Ajax 1406


17:59

Schreuder 'ziet wedstrijd met weinig kansen'

"Ajax was in de eerste helft niet moedig genoeg, in de tweede helft deden we dat beter." Trainer Alfred Schreuder was gematigd tevreden na de Klassieker in Rotterdam. Dat Ajax zich in de tweede helft oprichtte kon de coach wel bekoren.

"Het team heeft karakter getoond. Dat is belangrijk als je uiteindelijk je kwaliteit als team wil laten zien."


17:47

Klaassen uiteindelijk teleurgesteld met gelijkspel: 'Wij kunnen veel beter'

Feyenoord - Ajax eindigde in een gelijkspel: 1-1. Davy Klaassen was verantwoordelijk voor de gelijkmaker, maar was uiteindelijk niet tevreden met de puntendeling.

"Je wil in Rotterdam gewoon winnen. De eerste helft was niet goed van onze zijde. We waren niet balvast genoeg. In de tweede helft hadden we wel langer de bal in de ploeg, maar dat moet vanaf het begin zo zijn. Daarom overheerst de teleurstelling. Wij kunnen veel beter."


17:21

Broeders 👊

Broertjes Timber 900

Quinten Timber kwam in de slotfase in het veld bij Feyenoord. Daarmee stonden de broertjes Timber weer samen op het veld. Vorig jaar stonden ze ook tegenover elkaar toen Quinten bij FC Utrecht speelde.

De 21-jarige voetballer van Feyenoord speelde tussen 2014 en 2019 in de jeugdopleiding van Ajax en stond regelmatig met Jurriën samen op het veld in het Ajax-shirt.


17:04

Berghuis: 'Beetje rivaliteit hoort erbij'

Berghuis Paixao 900

Steven Berghuis liet na afloop van Feyenoord - Ajax bij ESPN weten hoe de afgelopen week voor hem is geweest. De Ajacied kwam veel terug in discussies op tv en social media.

"Ik heb verstandige mensen aan het woord gehoord; onze trainer, de trainer van Feyenoord. Maar er komen in de media mensen aan het woord op bepaalde posities waarbij ik denk: 'denk na voordat je wat zegt'. Het gaat maar door op Twitter en Facebook. Niet alleen ik krijg het te lezen, maar ook mijn ouders en oma. Het heeft veel impact op mij en mijn familie gehad."

De Klassieker zelf
Eenmaal op het veld genoot Berghuis wel van de wedstrijd. "Ik vond het verder een mooi duel met rivaliteit zoals het hoort. In het stadion ging dat prima. Een fluitconcert hoort erbij. Feyenoord-supporters mogen teleurgesteld zijn dat ik weg ben gegaan. Verder was het een prachtig affiche."

De 31-jarige Ajacied baalde wel van zijn pass voorafgaande aan de 1-0 van Feyenoord. Uit het balverlies viel de openingstreffer. "Paixão kwam druk zetten op mij, daardoor kwam Sánchez vrij. Ik denk dat je verder zulke ballen zeker kan spelen. De pass was net iets te hard. Dus het pakte verkeerd uit, helaas."


16:55

Gestreden, boys 💪


90

[16:29]

FT // 1-1

Het is afgelopen in Rotterdam. Feyenoord - Ajax eindigt in 1-1.


90

[16:25]

🔁 Wissel nummer drie bij Ajax

J. Timber

(Uit)
2

O. Wijndal

(In)
5

89

[16:23]

Rulli redt Ajax

Gero Rulli houdt Ajax hier op de been. Giménez krijgt een enorme kans, vrij in de zestien, maar stuit op de Ajax-goalie.


81

[16:15]

Nog tien minuten officiële speeltijd

Schreeuwalvarez 900

De laatste tien minuten van de officiële speeltijd zijn ingegaan. Krijgt de Klassieker nog een winnaar?


76

[16:10]

En nu door! 🙏👊

Alvarez En Klaassen Feyaja 900

72

[16:06]

🔁 Tweede wissel bij Ajax

S. Berghuis

(Uit)
23

B. Brobbey

(In)
9

71

[16:05]

YESSSSS!

Klaassen Uit Goalgifje

Ajax komt op gelijke hoogte. Dusan Tadic geeft een knappe voorzet op Steven Bergwijn, die de bal via een halve omhaal richting het Rotterdamse doel schiet. Via Davy Klaassen en een Feyenoord-verdediger gaat de bal binnen. Come on!


70

[16:04]

Wat een kans voor Kudus

Ohhhh, Kudus. Ajax krijgt hier een enorme kans op de gelijkmaker. Edson Álvarez rusht op met de bal aan de voet en steekt Mohammed Kudus 1-op-1 . De Ghanees’ poging wordt onderweg half gekeerd door doelman Bijlow en kan uiteindelijk door een Feyenoord-verdediger net voor de doellijn worden weggewerkt.

Dit had de 1-1 moeten zijn.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Bergwijn In Duel Feyaja 1280

Samenvatting Feyenoord – Ajax l Remise in Rotterdam

De 193e Klassieker heeft zondag een remise opgeleverd. Feyenoord – Ajax eindigde in 1-1. Halverwege was het 1-0 voor de thuisploeg. In de tweede helft kwamen de Ajacieden langszij door een goal van Davy Klaassen.

Tags

  • #FEYAJA

Socials