Verslag | Ajax verspeelt punten op bezoek bij Excelsior

Tahirovicbalen1920
Tahirovicbalen1920

Ajax heeft zaterdag puntenverlies geleden in Kralingen. De ploeg van Maurice Steijn kwam tegen Excelsior niet verder dan 2-2. Brian Brobbey en invaller Davy Klaassen namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

Tags

  • #EXCAJA

Socials

Steijn voerde voor de uitwedstrijd tegen Excelsior twee wijzigingen door in zijn basisopstelling. Zo verving Jay Gorter de geblesseerde Gero Rulli. Carlos Forbs maakte zijn basisdebuut voor Ajax, waardoor Kenneth Taylor op de bank begon.

Ajax domineerde in de eerste helft en kwam in minuut 25 op voorsprong via Brobbey. De Ajax-spits kon gemakkelijk binnenschuiven na een fout in de verdediging bij de thuisploeg. Kort voor rust kregen de Amsterdammers, ondanks het overwicht, toch nog een tegengoal. Horemans verschalkte Gorter, waardoor de Ajacieden met een gelijke stand de kleedkamer opzochten.

Kort na rust kwam de thuisploeg op voorsprong in het Van Donge & De Roo Stadion: 2-1. Agrafiotis schoot de bal hard tegen de touwen na een individuele fout van Jakov Medić. Ajax zette Excelsior vervolgens weer onder druk en kwam in minuut 72 op gelijke hoogte via Klaassen, maar verder kwamen de Ajacieden niet in Kralingen. De wedstrijd eindigde in een 2-2-gelijkspel.

Excelsior - Ajax 2-2
25. Brobbey 0-1
45+1. Horemans 1-1
48. Agrafiotis 2-1
72. Klaassen 2-2

Ajax: Gorter; Rensch, Medić (90. Hlynsson), Hato, Salah-Eddine (46. Wijndal); Tahirović, Van den Boomen (59. Taylor), Kudus; Forbs (59. Klaassen), Brobbey, Bergwijn

Gerelateerde artikelen

Klaassen1920

Klaassen: 'Spelen niet zoals we willen'

Ajax is in Rotterdam niet verder gekomen dan een 2-2-gelijkspel tegen Excelsior. Voor Ajax vonden Brian Brobbey en Davy Klaassen nog wel het net. In dit liveblog lees je alles terug over de wedstrijd tegen de Rotterdammers.

Tags

  • #EXCAJA

Socials

Betterprepared1

Better Prepared | Excelsior - Ajax

In deze nieuwe aflevering van Better Prepared zie je hoe Klaas Jan Huntelaar in 2006 drie goals maakte tegen Excelsior. Daarnaast kan Steven Bergwijn bij een doelpunt in Kralingen in een mooi rijtje terecht komen. Wil je nog meer weetjes en feitjes scoren over het uitduel met de Rotterdammers? Check dan deze editie van Better Prepared.

Tags

  • #BetterPrepared
  • #EXCAJA

Socials

Bergwijnduel1920

In beeld | Excelsior - Ajax

Ajax is er niet in geslaagd om zaterdag te winnen van Excelsior. De uitwedstrijd in Kralingen eindigde in een 2-2-gelijkspel. Bekijk hier alle wedstrijdbeelden terug.

Tags

  • #EXCAJA

Socials