Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

 • S. Horemans  45"+1"
 • N. Agrafiotis  48"
Excelsior
2
2
Ajax 1
 • B. Brobbey  25"
 • D. Klaassen  72"

 • Ajax heeft met 2-2 gelijkgespeeld bij Excelsior
 • Namens de Amsterdammers scoorden Brian Brobbey en Davy Klaassen
 • Kristian Hlynsson maakte zijn officiële debuut voor Ajax 1

Liveblog

20:00

Supporters, bedankt 👏

Publiek900 ??

Na afloop van Excelsior - Ajax bedankten de spelers de meegereisde Ajacieden. 

Wij bedanken jullie hierbij ook weer voor het volgen van het liveblog. Komende woensdag zijn we weer terug als de selectie afreist naar Bulgarije voor de eerste wedstrijd in het tweeluik met Ludogorets. 

Tot dan.


19:06

Steijn teleurgesteld: 'Het zijn dure punten'

Steijn900 (1) ??

De teleurstelling overheerste bij Maurice Steijn na afloop van Excelsior - Ajax: 2-2. "We verliezen hier twee dure punten. Het is ook onnodig", klonk hij geërgerd bij ESPN. De trainer zag een 'terugkerend patroon' bij zijn team. "We missen heel veel kansen. Daarnaast hebben we de kansen ook te makkelijk weggegeven. We moeten veel zakelijker verdedigen. Dan win je hier met 0-2."

De Hagenees zag dat Brian Brobbey hard werkte en zo toch behoorlijk wat kansen voor zichzelf wist te creëren. "Hij maakte er een en schoot er eentje net in buitenspelpositie binnen. Zijn rendement moet wel omhoog, maar daar is hij zich van bewust."

Steijn liet daarbij ook doorschemeren dat ze bij Ajax deze week op het afronden hebben getraind. Onder andere ook specifiek met Brobbey zelf. "We hebben aangegeven in welke hoek de meeste kansen liggen bij deze doelman. Dat liet hij ook goed zien bij de 0-1."

De oefenmeester zag verder dat Ajax niet het gewenste niveau haalde in Rotterdam. "Het was te stroperig vandaag. Het duurde allemaal te lang. Als je tegen Excelsior speelt, dan moet je in een veel hoger tempo voetballen. De laatste vier hebben elke keer drie, vier handelingen nodig gehad om van kant te wisselen. Dan krijg je onze aanvallers niet in de één-tegen-één. In dat opzicht hebben we het niet goed gedaan."


18:51

Dit was Excelsior - Ajax in cijfers

Excelsior Excelsior

Balbezit

Excelsior37%

Ajax 163%

Schoten

Excelsior12

Ajax 113

Schoten op doel

Excelsior3

Ajax 16

Vrije trappen

Excelsior12

Ajax 17

Hoekschoppen

Excelsior4

Ajax 110

Buitenspel

Excelsior0

Ajax 15

Overtredingen

Excelsior7

Ajax 17

Passes

Excelsior254

Ajax 1613


18:44

Klaassen: 'Spelen niet zoals we willen'

Klaassengoal900 ??

Davy Klaassen was na de wedstrijd niet tevreden over de prestatie van Ajax. "Het is uiteindelijk teleurstellend. We spelen gewoon niet zoals we willen", zei de middenvelder voor de camera van ESPN. "We moeten betere afstemming hebben met elkaar. Kijk we hebben individuele kwaliteiten, maar daar konden we vandaag niet op teren."

Volgens Klaassen moet Ajax de tegenstanders in de toekomst kapot gaan spelen. "We moeten erop voorbereid zijn dat we vandaag niet onder perfecte omstandigheden spelen zoals in de Johan Cruijff ArenA. Er zijn veel nieuwe gezichten en het is logisch dat we dan nog niet helemaal op elkaar afgestemd zijn. Maar dat is wel jammer."

Klaassen maakte zelf nog wel de 2-2 tegen Excelsior. Desondanks is hij niet tevreden. "Ik scoor wel, maar je wil gewoon winnen. Als je erin komt en je wint niet… je bent toch een teamspeler", aldus de Ajacied.


18:27

FT / 2-2 in Rotterdam

Scheidsrechter Dennis Higler fluit voor de laatste keer. De wedstrijd is afgelopen. Het is 2-2 geworden tegen Excelsior.


18:25

Diep in de blessuretijd

Davybalen900 ??

Opnieuw wordt de zestien van Excelsior omsingeld door alleen maar Ajacieden. Maar de bal valt steeds niet goed, tot wanhoop van de Ajax-spelers. Valt de 2-3 alsnog of niet?


18:20

Wissel bij Ajax

Kristian Hlynsson maakt zijn Eredivisie-debuut bij Excelsior. Hij vervangt Jakov Medić.

Er komen trouwens zeven minuten bij in Rotterdam.


18:19

Richting de blessuretijd

Brobbey900 4 ??

We gaan richting de negentig minuten in Rotterdam. Kan Ajax nog de 2-3 maken bij Excelsior? Het blijft lastig om een bres te slaan in de verdediging van Excelsior.

Overigens lag de wedstrijd een tijdje stil vanwege een blessurebehandeling bij de thuisploeg. We hebben dus nog wel een aantal minuten om te spelen.


18:14

Excelsior gevaarlijk voor de goal van Ajax

Omdat Ajax volle bak druk zet komen er ook ruimtes achterin bij de Amsterdammers. Het is Excelsior dat de kans krijgt op de 3-2, maar Hato kan nog net het schot blokken. Gorter lag al in de andere hoek, maar ziet gelukkig dat het blok van Hato net naast de goal belandt.


18:11

Nog tien minuten te gaan

Tahirovic900 3 ??

Wat kan Ajax nog doen in Rotterdam? Het staat nog 2-2 en er zijn nog een kleine tien minuten te gaan. De verdediging van Excelsior staat zwaar onder druk, maar de goal valt nog niet.


18:01

Davy to the rescue!

Goalgif Klaassen Thuis ??

Wat een uitstekende loopactie van Davy Klaassen. Hij komt voor Horemans en tikt de voorzet van Kudus binnen bij de tweede paal. Ajax op 2-2. En nu door!


17:58

Weer net niet 😐

Ajax doet daar bijna alles goed! Brian Brobbey en Kenneth Taylor combineren in het strafschopgebied van Excelsior. Het is Taylor die de achterlijn haalt een de voorzet geeft. Mohammed Kudus komt ingegleden, maar net op het moment dat hij de 2-2 binnen kan glijden kan Zagre voor opruiming zorgen.


17:57

Centimeters... 😨

Taylor900 ??

Kenneth Taylor probeert het maar eens van afstand en dat is geen slecht idee. De middenvelder haalt uit en ziet dat zijn poging via Horemans echt maar net over gaat. Doelman Van Gassel was al verslagen.


17:52

Nog een half uur te spelen ⏱️

Bergwijn900 3 ??

Wat kan Ajax nog doen aan de achterstand? De bal gaat rond op de helft van Excelsior, waar de Rotterdammers de Amsterdammers geduldig opwachten. Het lukt de ploeg van Maurice Steijn om dit moment in de wedstrijd niet om de muur kapot te spelen.


17:49

Dubbele wissel bij Ajax

Steijn900 2 ??

➡️ Davy Klaassen

➡️ Kenneth Taylor

Kenneth Taylor en Davy Klaassen komen in het veld bij Ajax. Carlos Forbs en Branco van den Boomen gaan naar de kant.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Steijn Training 1808 1920

Steijn: 'Er is veel gebeurd, maar focus ligt op Excelsior'

Maurice Steijn blikt terug op een week waarin veel gebeurde én kijkt vooruit naar het uitduel met Excelsior. De Ajax-trainer is blij met de nieuwelingen en spreekt over de keepers, de Europese tegenstander en de komende periode.

Tags

 • #Steijn
 • #EXCAJA

Socials

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Ajax Podcast | Warming Up: op bezoek in Kralingen

Aan de vooravond van Excelsior - Ajax blikken we in de Ajax Podcast vooruit op het uitduel in Rotterdam. We nemen je mee door de historie van deze Eredivisie-wedstrijd, waarin Hedwiges Maduro, Jeroen Verhoeven en een heel bijzondere pinchhitter een rol spelen.

Tags

 • #AjaxPodcast

Socials

Bergwijn1920

In beeld | Toewerken naar Excelsior

Ajax heeft vrijdagochtend de laatste training afgewerkt in aanloop naar het eerste uitduel van de competitie. Zaterdag speelt de ploeg van Maurice Steijn om 16:30 uur tegen Excelsior.

Tags

 • #EXCAJA

Socials