Verslag | Ajax Vrouwen bereiken finale Eredivisie Cup

Grant PSV 1280
Grant PSV 1280

De Ajax Vrouwen hebben zich maandagavond geplaatst voor de finale van de Eredivisie Cup. Na de 5-2-zege in Amsterdam wonnen de Ajacieden ook de return van PSV: 1-3. Namens Ajax scoorden Chasity Grant (2) en Lisa Doorn.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ten opzichte van de eerste halve finale op sportcomplex de Toekomst stonden er twee nieuwe namen in de basiself van Suzanne Bakker. Dionne van der Wal stond op doel en Eshly Bakker in de voorhoede. Lize Kop en Romée Leuchter waren beiden afwezig in Eindhoven. Voor Van der Wal betekende het haar debuut voor de Ajax Vrouwen. 

Grant schittert
De Ajax Vrouwen begonnen goed aan het duel en kwamen na tien minuten spelen op een 0-1-voorsprong via Grant. Een vrije trap vanaf de rechterkant kwam terecht bij Doorn. De nummer vier van Ajax stond met de rug naar het doel, hield het overzicht en bracht Grant in stelling met een subtiele bal. De buitenspeler van Ajax haalde hard uit en schoot knap binnen.

Zover het op dat moment nog niet beslist was, liet diezelfde Grant daar zes minuten later geen misverstand over bestaan. Een vlotte aanval eindigde via Quinty Sabajo bij de rechtsbuiten die vervolgens diagonaal in de verre hoek haar en Ajax' tweede maakte: 0-2. De Amsterdammers namen wat gas terug en buiten de invalbeurt van Isabelle Hoekstra voor Bakker gebeurde er vervolgens voor de rust weinig op De Herdgang. 

Tiny's vijftigste
Met Isa Kardinaal voor Kay-Lee de Sanders voerde Bakker bij het ingaan van de tweede helft de tweede wissel door. De eerste mogelijkheid na de thee was voor jubilaris Tiny Hoekstra. De aanvaller, die haar vijftigste officiële duel voor de Ajax Vrouwen speelde, mikte echter net naast.

Even later was het wel raak. Ditmaal was het Doorn, die ook al gevaarlijk opdook bij Ajax' eerste treffer, die scoorde. Opnieuw bleef een Amsterdamse voorzet gevaarlijk liggen in de zestienmeter van PSV en kwam de bal terecht bij Doorn. De verdediger reageerde attent en kon van dichtbij scoren. De thuisploeg deed niet veel later iets terug via Chimera Ripa, waardoor de stand iets draaglijker werd voor de Eindhovenaren: 1-3. Daar bleef het bij. 

Dankzij de overwinning wonnen de Ajax Vrouwen over twee wedstrijden met 8-3 van PSV en wordt er op Tweede Pinksterdag met FC Twente gestreden om de Eredivisie Cup. Het duel begint om 14:30 uur op de Toekomst.  

PSV – Ajax Vrouwen 1-3 (0-2)
10. Grant 0-1
16. Grant 0-2
61. Doorn 0-3
67. Ripa 1-3

Ajax Vrouwen: Van der Wal; Noordam (76. Munsterman), De Sanders (46. Kardinaal), Doorn, Weerden (63. Van der Linden); Spitse, Van Gool, Sabajo; Grant, T. Hoekstra (63. Kruize), Bakker (44. I. Hoekstra)

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

HL PSV EC 1280

Highlights PSV – Ajax Vrouwen | Finale bereikt

De tweede halve finale van de Eredivisie Cup is ook gewonnen door de Ajax Vrouwen. Net als in Amsterdam won de ploeg van Suzanne Bakker ook in Eindhoven van PSV: 1-3. In de finale, op maandag 29 mei, wacht FC Twente.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

HL EC PSV 1280

Highlights Ajax Vrouwen – PSV | Grote stap naar finale Eredivisie Cup

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag in de eerste halve finale van de Eredivisie Cup afgerekend met PSV. De kersverse kampioen won dankzij goals van Tiny Hoekstra (2), Romée Leuchter, Chasity Grant en Elisha Kruize met 5-2. De return volgt maandag 22 mei in Eindhoven.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Eredivisiecupajaxpsv Leuchter 880

Ajax Vrouwen tonen zich ook in Eredivisie Cup waardig kampioen

Precies een week na het behalen van de landstitel waren de Ajax Vrouwen met de schaal te bewonderen in eigen huis. Op een feestelijk sportcomplex de Toekomst won de kersverse kampioen in de halve finale van de Eredivisie Cup met 5-2 van PSV. Fans gingen op de foto met de schaal; Kay-Lee de Sanders kreeg een mooi herinneringsbord en de supporters kregen zeven goals voorgeschoteld. Kortom: een prachtige middag in Amsterdam.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials