Ajax Vrouwen tonen zich ook in Eredivisie Cup waardig kampioen

Eredivisiecupajaxpsv Leuchter 1420
Eredivisiecupajaxpsv Leuchter 1420

Precies een week na het behalen van de landstitel waren de Ajax Vrouwen met de schaal te bewonderen in eigen huis. Op een feestelijk sportcomplex de Toekomst won de kersverse kampioen in de halve finale van de Eredivisie Cup met 5-2 van PSV. Fans gingen op de foto met de schaal; Kay-Lee de Sanders kreeg een mooi herinneringsbord en de supporters kregen zeven goals voorgeschoteld. Kortom: een prachtige middag in Amsterdam.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Voorafgaande aan de wedstrijd kreeg De Sanders de fraaie herinneringsschaal uitgereikt door Daphne Koster. De Amsterdamse verdediger speelde onlangs haar honderdste wedstrijd voor Ajax Vrouwen. 

Desanders Schaal 900

Maar meer Ajacieden stonden met een glanzende schaal op de foto! Want de fans kregen volop de kans zichzelf de kampioensschaal te vereeuwigen.

Daarna konden ze eens goed gaan zitten voor de wedstrijd van Ajax Vrouwen tegen PSV. Gelijk bij de start van het duel met PSV toonde Ajax zich een waardig kampioen. Al in de tweede minuut opende Tiny Hoekstra de score. Ajax voetbalde lekker door en door goals van Leuchter, weer Hoekstra en Chasity Grant hadden de Ajax Vrouwen een comfortabele 4-1-voorsprong bij rust.

Na rust kwam er pas in de extra tijd een doelpunt bij aan Amsterdamse zijde via Elisha Kruize, wat de 5-2 betekende. Volgende week maandag is de return van deze halve finale.

Ajax Vrouwen - PSV 5-2 (4-1)
02. T. Hoekstra 1-0
18. Leuchter 2-0
21. Strik 2-1
37. T. Hoekstra 3-1
43. Grant 4-1
47. Brugts 4-2
91. Kruize 5-2

Ajax Vrouwen: Kop; Noordam, De Sanders, Doorn (46. Kardinaal), Weerden; Spitse (46. Munsterman), Van Gool, Sabajo (72. Kruize); Grant (88. I. Hoekstra), Leuchter (27. Bakker), T. Hoekstra.

Gerelateerde artikelen

HL EC PSV 1280

Highlights Ajax Vrouwen – PSV | Grote stap naar finale Eredivisie Cup

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag in de eerste halve finale van de Eredivisie Cup afgerekend met PSV. De kersverse kampioen won dankzij goals van Tiny Hoekstra (2), Romée Leuchter, Chasity Grant en Elisha Kruize met 5-2. De return volgt maandag 22 mei in Eindhoven.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Titel 3 880

❌❌❌ | Ajax Vrouwen pakken derde kampioenschap in historie

De drie Amsterdamse kruizen staan sinds zondag gelijk aan het aantal kampioenschappen van de Ajax Vrouwen. Dankzij de overtuigende 1-6-zege op PEC Zwolle zijn de Amsterdammers de beste vrouwenvoetbalploeg van Nederland, voor de derde keer in de clubhistorie.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Thumb Spitse 880

'Het was een lang seizoen, maar nu kampioen'

De Ajax Vrouwen waren vol vertrouwen op een goede afloop en vol trots na de 1-6-zege op PEC Zwolle en de titel! Na afloop glunderenden de Ajacieden van oor tot oor. 'Dit is voor iedereen hartstikke mooi', aldus de aanvoerder Sherida Spitse. 'Voor deze prijs ben ik naar Ajax gekomen.'

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials