Verslag | Ajax Vrouwen lopen zich stuk op FC Twente

Yohannesschreeuw1920
Yohannesschreeuw1920

De Ajax Vrouwen hebben de stunt van afgelopen woensdag in de UEFA Women’s Champions League tegen Paris Saint-Germain zondag geen lekker vervolg kunnen geven. In de Azerion Vrouwen Eredivisie ging de ploeg van Suzanne Bakker in eigen huis met 0-1 onderuit tegen koploper FC Twente.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Het duel op sportcomplex de Toekomst begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de recent overleden Ruud Geels. De voormalig Ajax-spits werd 75 jaar. Geels maakte midden jaren 70 een fabelachtige indruk in Amsterdam. De geboren Haarlemmer speelde tussen 1974 en 1978 166 duels voor Ajax, waarin hij maar liefst 153 keer scoorde. Ook bij de eerstvolgende wedstrijd van zowel Jong Ajax als Ajax wordt een minuut stilte gehouden.

Eerste kans voor Ajax
Trainer Bakker besloot om de basisopstelling van de Ajax Vrouwen op één plek te wijzigen ten opzichte van het duel met Paris Saint-Germain. Quinty Sabajo kreeg haar plek op het middenveld weer terug. Dat betekende dat Nadine Noordam weer als rechtsback werd ingezet en Isa Kardinaal op de bank begon.

De conditioneel sterke Noordam liet aan de rechterflank regelmatig haar inhoud zien. Bij een van de eerste kansen van de Ajax Vrouwen kwam de laatste bal – niet verrassend – ook van de mee opgekomen rechtsback. Zij zag na een rush dat Tiny Hoekstra zichzelf vrij had gelopen in het strafschopgebied en vond haar teamgenoot met een fijne diagonale bal. Hoekstra probeerde met een volley De Jong te verslaan, maar schoot over.

Nog geen minuut later lag de bal er aan de andere kant van het veld wel in. Nadat Kay-Lee de Sanders een hoge bal matig had verwerkt kon Rijsbergen simpel het balbezit overnemen. Na een paar schijnbewegingen zag ze dat Renate Jansen uit de rug van Noordam was ontsnapt. De ervaren aanvaller kwam oog-in-oog te staan met Regina van Eijk en verschalkte haar koeltjes.

Hoewel de Ajax Vrouwen niet de mindere waren van FC Twente, oogde het achterin wel wat slordig. Kleine foutjes in de opbouw werden gelukkig voor de Amsterdamse vrouwen amper afgestraft. Overigens lag het niveau in de eerste helft sowieso niet echt hoog en waren beide ploegen niet accuraat in de passing.

Knal op de lat
In de tweede helft leken de Ajax Vrouwen, onder andere met het inbrengen van Soraya Verhoeve, de wedstrijd vanaf het fluitsignaal meer naar zich toe te trekken. Die goede fase van de nummer twee van de competitie duurde ruim een kwartier. Daarna was het duel weer in evenwicht.

In de slotfase drong Ajax opnieuw aan en leek de thuisploeg fitter dan de ploeg uit Enschede. Met een heerlijke uithaal van zo’n 25 meter van het doel was Noordam nog het dichtste bij de gelijkmaker. De pegel spatte uiteen op de lat. Omdat de koploper goed compact stond opgesteld, bleven grote kansen verder uit. Tot teleurstelling van het thuispubliek bleef het dus bij 0-1. Het gat in de competitie loopt daarmee op tot vijf punten in het nadeel van de Ajacieden.

Na de nederlaag kan het vizier snel weer op Europees voetbal. Donderdag is AS Roma de tegenstander in de UEFA Women’s Champions League. Het duel in Italië begint om 21:00 uur.

Ajax Vrouwen – FC Twente 0-1 (0-1)
22. Jansen 0-1

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Noordam, Spitse, De Sanders (83. Tolhoek), Weerden (46. Verhoeve); Sabajo (62. Noordman), Van Gool (83. Keukelaar), Yohannes (70. Kardinaal); Grant, Leuchter, T. Hoekstra

Gerelateerde artikelen

Leuchter1920

Samenvatting Ajax Vrouwen - FC Twente

De Ajax Vrouwen speelden zondag de topper tegen FC Twente. De ploeg van Suzanne Bakker ging in eigen huis met 0-1 onderuit. Het gat met de Tukkers, die koploper van de Azerion Vrouwen Eredivisie zijn, bedraagt nu vijf punten.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Weerdenleguilly1920

Highlights Ajax Vrouwen – Paris Saint-Germain | Historische avond

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de UEFA Women’s Champions League. De ploeg van Suzanne Bakker won de eerste groepswedstrijd in de Johan Cruijff ArenA met 2-0 van Paris Saint-Germain. Tiny Hoekstra en Sherida Spitse waren verantwoordelijk voor de Amsterdamse treffers.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Juichfotoajaxvrouwen1920

Liveblog | Ajax Vrouwen stunten in UWCL

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond een prachtige overwinning geboekt in de UEFA Women's Champions League. De ploeg van Suzanne Bakker versloeg het Franse Paris Saint-Germain met 2-0. In dit liveblog blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom deze Europese wedstrijd.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials