Verslag | Ajax Vrouwen grijpen naast Eredivisie Cup

Headerspitse
Headerspitse

De Ajax Vrouwen hebben maandag verloren in de strijd om de Eredivisie Cup. Net als vorig seizoen eindigde de finale van het toernooi in een 4-3-overwinning voor FC Twente.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De landskampioen tegen de bekerwinnaar. Het affiche van de afsluiting van het seizoen: de finale van de Eredivisie Cup. Kampioen Ajax rekende in de halve finale af met PSV, terwijl FC Twente te sterk was voor Fortuna Sittard. Ajax Vrouwen – FC Twente was op Tweede Pinksterdag alweer de vijfde ontmoeting tussen de teams dit seizoen. Suzanne Bakker voerde geen wijzigingen door in de basiself. Dat betekende dat dezelfde elf namen aan de aftrap stonden die precies één week eerder de finale bereikte op bezoek bij PSV.

Enerverende eerste helft
Het waren de gasten die binnen het kwartier op voorsprong kwamen. Een fout in de opbouw van de Ajax Vrouwen zorgde ervoor dat Fenna Kalma van dichtbij de 0-1 op het scorebord zette. Amper twee minuten later was diezelfde Kalma opnieuw trefzeker. Een voorzet van rechts werd door de spits bekwaam achter Dionne van der Wal gewerkt: 0-2.

De Amsterdammers zetten daar vervolgens weinig tegenover tot de 29e minuut. Een hoekschop van Sherida Spitse viel via de rug van een FC Twente-verdediger in het doel, waardoor de Ajax Vrouwen uit het niets terug in de wedstrijd kwamen. Het doelpunt van Ajax bracht nieuw elan in de ploeg van Bakker en resulteerde in een grote kans voor Spitse. Haar volley eindigde op de vuisten van de keeper van FC Twente. Even later was het wél raak: Ashleigh Weerden kwam door via de linkerkant en vond, vanaf de achterlijn, de volledig vrijstaande Rosa van Gool: 2-2. De middenvelder maakte daarmee haar eerste goal voor de Ajax Vrouwen.

Bijna gingen de gasten alsnog met een voorsprong de rust in, maar de van richting veranderde inzet van Kalma hobbelde tegen de paal. Direct na de onderbreking was het Ajax dat wél op voorsprong kwam via Spitse. De jarige aanvoerder van de Ajax Vrouwen schoot vanaf randje zestien knap in de verre hoek, waardoor Ajax de snelle 0-2-achterstand omboog naar een 3-2-voorsprong.

Doelpunten
Een goede aanval van FC Twente over links resulteerde een kleine tien minuten later alweer in het zesde doelpunt van de middag. Suzanne Giesen kon van dichtbij de gelijkmaker binnenschieten. Diezelfde Giesen bracht FC Twente zelfs op voorsprong. Een steekpass van achteruit belandde bij de middenvelder van de Tukkers, die op haar beurt de bal koel achter Van der Wal schoof: 3-4.

De Ajax Vrouwen moesten op zoek naar een vierde goal. Grant was daar tien minuten voor tijd heel dicht bij, maar haar inzet ging rakelings naast het doel. Ook een kopbal van Tiny Hoekstra viel niet binnen, het ontbrak de poging aan kracht. Vlak voor tijd was het invaller Isabelle Hoekstra die haar ploeg bijna alsnog op gelijke hoogte bracht, maar haar bal werd geblokt. Daardoor eindigde de finale van de Eredivisie Cup, net als vorig seizoen, opnieuw in een 4-3-zege voor FC Twente.

Ajax Vrouwen – FC Twente 3-4 (2-2)
14. Kalma 0-1
16. Kalma 0-2
29. Auée (e.d.) 1-2
37. Van Gool 2-2
47. Spitse 3-2
56. Giesen 3-3
69. Giesen 3-4

Ajax Vrouwen: Van der Wal; Noordam, De Sanders, Doorn (81. Kardinaal), Weerden; Spitse, Van Gool, Sabajo; Grant, Bakker, T. Hoekstra.

Gerelateerde artikelen

HL PSV EC 1280

Highlights PSV – Ajax Vrouwen | Finale bereikt

De tweede halve finale van de Eredivisie Cup is ook gewonnen door de Ajax Vrouwen. Net als in Amsterdam won de ploeg van Suzanne Bakker ook in Eindhoven van PSV: 1-3. In de finale, op maandag 29 mei, wacht FC Twente.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Grant PSV 1280

Verslag | Ajax Vrouwen bereiken finale Eredivisie Cup

De Ajax Vrouwen hebben zich maandagavond geplaatst voor de finale van de Eredivisie Cup. Na de 5-2-zege in Amsterdam wonnen de Ajacieden ook de return van PSV: 1-3. Namens Ajax scoorden Chasity Grant (2) en Lisa Doorn.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials