Verslag | Ajax Vrouwen komen derde tegentreffer in Supercup niet meer te boven

Leuhter Balen 1280
Leuhter Balen 1280

De Ajax Vrouwen hebben de strijd om de Supercup verloren. In Enschede verloren de Ajacieden met 3-2 van FC Twente. Tot tweemaal toe kwam de ploeg van Suzanne Bakker terug van een achterstand, maar bij de derde tegentreffer was het verzet gebroken.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Supercup

Socials

De wedstrijd kende een rampzalig begin voor de bekerwinnaar. Een voorzet vanaf de linkerflank werd matig verwerkt door Lisa Doorn. Daarmee gaf zij FC Twente-topscorer Kalma een uitgelezen kans de 1-0 op het scorebord te zetten. Van dichtbij faalde zij dan ook niet.

Na het doelpunt leek de landskampioen het heft in handen te nemen. De Ajax Vrouwen probeerden de tegenstander uit Enschede hoog op te vangen op het veld, maar slaagden niet altijd in die opzet. Onder andere Olislagers en opnieuw Kalma kregen de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen.

Gelijkmaker
Juist toen het er even niet in leek te zitten voor de Ajax Vrouwen, maakten de Ajacieden wel gelijk. Eigenlijk was het doelpunt van de Ajax Vrouwen identiek aan de treffer van de tegenstander. Nu profiteerde Leuchter van het matig anticiperen van FC Twente op een voorzet van Kardinaal. De Ajax-spits schoof zodoende redelijk eenvoudig de 1-1 binnen.

Ajax leek daarna sterker te worden, maar was alleen enigszins gevaarlijk via een schot van Victoria Pelova. De grootste kans van de eerste helft viel juist aan de andere kant te noteren. Bente Jansen was aan de aandacht ontsnapt van de Ajax-verdediging en stond oog-in-oog met keeper Pot. Bij haar schot werd ze net voldoende gehinderd door Doorn, waardoor haar poging ongevaarlijk bleek.

In de tweede helft kwam FC Twente opnieuw snel op voorsprong. Ook aan deze treffer ging het nodige geluk vooraf, of anders gezegd: ongeluk voor de Ajax Vrouwen. Een, op het oog, strakke voorzet van Olislagers belandde pardoes in de verre hoek achter Kop. Daardoor moesten de Ajax Vrouwen opnieuw in de achtervolging.

Voor de tweede keer toonde de bekerwinnaar zich veerkrachtig. Nu was het vooral dankzij een uitstekende individuele actie van Ashleigh Weerden dat Ajax op 2-2 kwam. De aanvaller maakte een goede loopactie naar binnen en kreeg de bal op het juiste moment aangespeeld. Na een paar ferme passen richting het strafschopgebied van FC Twente haalde ze prachtig uit. Met een streep in de verre hoek zorgde zij voor de gelijkmaker tegen haar oude werkgever.

Winnende goal
De open wedstrijd leek daarna lang op een strafschoppenserie af te stevenen. Olislagers besliste echter anders. De linksback werd op het juiste moment weggestoken door Kalma en schoot de bal keihard achter Pot in de korte hoek. In de absolute slotfase kreeg de ingevallen Tiny Hoekstra de ultieme kans op de gelijkmaker na een goede voorzet van Grant. Van iets meer dan vijf meter van de goal kreeg ze de bal in plaats van op haar voet meer op haar kuitbeen. Daardoor kon Auée van FC Twente de bal nog van de lijn afhalen.

Die mogelijkheid was het laatste wapenfeit van de ploeg van Bakker. Zodoende pakte FC Twente dus de eerste prijs van het seizoen.

FC Twente - Ajax Vrouwen 3-2 (1-1)
7. Kälma 1-0
27. Leuchter 1-1
47. Olislagers 2-1
53. Leuchter 2-2
82. Olislagers 3-2

Ajax Vrouwen: Kop, Kardinaal (84. Van der Most), De Sanders, Doorn, Verhoeve, Spitse, Sabajo (68. Noordam), Pelova, Grant, Leuchter (77. Hoektra), Weerden (84. Tromp)

Gerelateerde artikelen