Balende Verhoeve over grote kans in slotminuten: 'Het scheelde een centimeter'

Ajax Vrouwen-speler Soraya Verhoeve blikt terug op de verloren Supercup tegen FC Twente: 3-2. Ze baalt van de nederlaag, maar kijkt tegelijkertijd alweer positief vooruit richting de wedstrijd van vrijdag tegen Foruna Sittard in de Azerion Vrouwen Eredivisie

Tags

  • #Verhoeve

Socials

In de absolute slotfase van het duel kreeg Tiny Hoekstra nog een levensgrote kans om de 3-2-achterstand om te zetten in een gelijkspel. Strafschoppen hadden dan voor de beslissing moeten zorgen.

"We gaven alles om het doelpunt nog te maken", zag Verhoeve. "Dat ie dan niet valt is extra zuur. Natuurlijk hebben we vrijdag Fortuna Sittard alweer, maar op dit moment telde deze wedstrijd. We waren heel dichtbij. De bal werd een centimeter voor de lijn weggehaald. We hadden zelf wat beter moeten zijn in de laatste fase."

Karakter
Het niveau van de Ajax Vrouwen schommelde gedurende de wedstrijd. "Bij vlagen waren we goed. De eerste tien minuten waren niet best. Ook het begin van de tweede helft kregen we direct een doelpunt om de oren. We hebben verder wel karakter getoond. Toen die 2-2 viel dacht ik: we gaan ze nu ook pakken ook."

"Maandag moeten we de wonden likken en de beelden van deze wedstrijd bekijken. Dat hoort bij topsport. Dat nemen we dan weer mee naar de volgende wedstrijd. Vrijdag staan we er weer gewoon. Dan stappen we met drie punten van het veld af. Daar ben ik van overtuigd."

Gerelateerde artikelen

220909 Ajax Vrouwen Supercup

Grant en Bakker kijken met vertrouwen uit naar de Supercup: 'Laten we die trend voortzetten'

Trainer Suzanne Bakker en aanvaller Chasity Grant kijken met zelfvertrouwen uit naar de strijd om de Supercup van zondagmiddag. De Ajax Vrouwen plaatsten zich in augustus voor de tweede voorronde van UEFA Women's Champions League en zien de strijd om de eerste nationale prijs als een nieuwe test. "Ik ben wel nieuwsgierig naar hoe we dit weer gaan doen."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials