Ajax Vrouwen missen kansen en verliezen van FC Twente

Thumbfctaja
Thumbfctaja

De Ajax Vrouwen zijn op een goedgevuld sportcomplex de Toekomst tegen een zeer onnodige nederlaag aangelopen. De Amsterdammers kregen kans op kans, benutten die niet en zagen FC Twente tegen de verhouding in toch toeslaan.

• #AjaxVrouwen

Na lange tijd voor lege tribunes te hebben gespeeld, waren er bij Ajax - FC Twente eindelijk weer flink wat supporters aanwezig. Het bood een uitstekend decor om de sterke seizoensstart van vorige week tegen Excelsior (1-7-winst) een passend vervolg te geven.

Dat leek in de beginfase van het duel ook wel te gaan lukken. Ajax was beter dan de Twentse bezoekers. Via de rechterflank - waar Chasity Grant de ruimte achter de verdediging goed bespeelde - stichtte de thuisploeg voortdurend gevaar.

Het leverde een aardige reeks grote en minder grote kansen op. Zeker Soraya Verhoeve en Nikita Tromp kregen opgelegde kansen, maar beiden faalden dicht voor het Twentse doel.

Zwakker vervolg
Het hoge niveau uit de eerste helft, werd in het tweede bedrijf aanvankelijk niet meer gehaald. Ajax was slordiger en FC Twente - dat daarbij niet tot kansen kwam - werd iets dominanter in balbezit.

Na een minuut of twintig herpakte de ploeg van trainer Danny Schenkel zich. In die fase hadden meerdere Ajacieden de kans om het overwicht uit te drukken in de score. Wederom werd er echter te slordig omgesprongen met de kansen.

Grant kreeg in de 75e minuut een opgelegde mogelijkheid nadat Romée Leuchter haar met een mooie pass wegstuurde. Oog-in-oog met keeper Van Domselaar faalde ze. Ook de rebound voor Nadine Noordam ging er niet in.

Kort na dat moment ging het aan de andere kant mis. Tijdens een zeer zeldzame uitbraak van FC Twente viel de bal na een voorzet vanaf links voor aanvaller Van Dooren. Zij nam in de zestienmeter perfect aan en liet Lize Kop met haar schot kansloos achter.

Daarmee viel de enige fatsoenlijke kans van de Tukkers meteen binnen. Ajax zette in het laatste kwartier alles op alles om een gelijkmaker te forceren, maar het mocht niet baten. Zo waren de aanwezige supporters op de Toekomst getuige van een uiterst zure en onnodige nederlaag van Ajax.

Ajax Vrouwen - FC Twente 0-1 (0-0)
77. Van Dooren 0-1

Ajax Vrouwen: Kop, De Sanders, Van der Gragt, Doorn (83. E. Bakker), Verhoeve, Sabajo (62. Spitse), Noordam, Leuchter, Grant, Tromp (62. Hoekstra), Pelova.