Verslag | Ajax Vrouwen winnen in Den Haag en behouden perfecte score

Juichen Ajax Vrouwen Tegen ADO 1280

De Ajax Vrouwen blijven foutloos in de Azerion Eredivisie Vrouwen. De ploeg van Suzanne Bakker won van ADO Den Haag met 0-3. Romée Leuchter scoorde twee keer, Sherida Spitse maakte de laatste Amsterdamse treffer.

• #AjaxVrouwen

Na eerdere zeges op Fortuna Sittard (4-0) en sc Heerenveen (7-0) werd zondagmiddag ADO Den Haag verslagen. Ook na het duel in Den Haag heeft de ploeg nog geen tegentreffer hoeven slikken.

Openingstreffer
De Ajacieden kwamen na iets meer dan een kwartier voetballen op voorsprong in het Bingoal Stadion. Tiny Hoekstra werd de diepte ingestuurd en zag Leuchter vogelvrij in het strafschopgebied opduiken. Na een lage voorzet schoof de Ajax-spits de eerste treffer van de middag binnen.

Enkele minuten later moest Lize Kop nog reddend optreden bij een mislukte voorzet van ADO Den Haag. Omdat de doelvrouw ook nog eens tegen de zon inkeek, was het geen makkelijke vangbal voor Kop.

In de tweede helft had Chasity Grant de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen voor de Ajax Vrouwen. De aanvaller van Ajax kwam oog-in-oog met de keeper van ADO, maar scoorde niet. Ook niet toen ze van de goalie nog een rebound voor haar voeten kreeg.

Rode kaart
Het werd de Ajacieden een stukje makkelijker gemaakt op het veld toen Ravensbergen rood kreeg na wat duw- en trekwerk met Lisa Doorn. Tegen tien Hagenezen werd de winst uiteindelijk veiliggesteld. Leuchter maakte zo'n tien minuten voor tijd de 0-2. Spitse zette vijf minuten voor tijd de eindstand op het scorebord.