Verslag | Ajax Vrouwen onderuit in Friesland

Header Spitse 1920

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag een nederlaag geleden in de Azerion Vrouwen Eredivisie op bezoek bij sc Heerenveen. De ploeg van Suzanne Bakker stond bij rust met 0-1 voor, maar ging uiteindelijk met 2-1 onderuit.

• #AjaxVrouwen

De Ajax Vrouwen waren in de eerste helft stukken beter dan Heerenveen, maar toch kreeg de thuisploeg een grote kans om de score te openen. Spits Janneke Ennema ging 1-op-1, maar stuitte op goalie Regina van Eijk.

Verder waren het louter de bezoekers die de klok sloegen, die aanvankelijk het overwicht niet tot uitdrukking op het scorebord konden brengen. Danique Noordman schoot op de paal en Romée Leuchter kopte op de lat.

Openingsdoelpunt
Na een klein halfuur werd de ban alsnog gebroken, door Tiny Hoekstra. De vleugelaanvaller werd vrijgespeeld, zette een versnelling in en vond met de links de verre hoek. Het was een lekkere goal voor Hoekstra tegen haar oude club.

Halverwege was het 0-1, zoals gezegd een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Hoekstra kreeg nog een kans, maar haar inzet werd in de doelmond gesmoord.

De Ajax Vrouwen gingen na de rust door met de jacht op een tweede treffer. Het doelpunt viel aan de andere kant. Ennema kwam oog in oog te staan met Van Eijk. Dit keer schoof ze de bal met haar linkervoet in de verre hoek: 1-1. Even later was de thuisploeg weer trefzeker. Ditmaal was het Lyanne Iedema die het net vond.

Hoekstra was tien minuten later heel dicht bij de gelijkmaker. De aanvaller kopte richting het doel, maar zag de bal net voor de lijn weggeschoten worden door een Friese verdediger. Met enkele verse krachten binnen de lijnen voor de laatste twintig minuten vonden de Ajax Vrouwen steeds meer de weg richting het doel. Grote kansen bleven echter uit waardoor de ploeg van Bakker met 2-1 verloor in Friesland.

SC Heerenveen – Ajax Vrouwen 2-1 (0-1)
28. T. Hoekstra 0-1
51. Ennema 1-1
58. Iedema 2-1

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Kardinaal (46. Noordam), Spitse, De Sanders, Verhoeve (76. Keukelaar); Van Gool (76. Tolhoek), Yohannes (46. Sabajo), Noordman (70. Keijzer); Grant, Leuchter, T. Hoekstra.