Verslag | Ajax Vrouwen maken handvol treffers tegen Telstar

Header Keukelaar 1920
Header Keukelaar 1920

De Ajax Vrouwen hebben relatief simpel gewonnen bij Telstar. Na negentig minuten stond het 2-5 in het voordeel van de Amsterdammers. De nummer twee van de competitie had het verschil al gemaakt voor rust.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen begonnen met een flink aantal nieuwe namen aan de aftrap in vergelijking met de wedstrijd in de UEFA Women's Champions League tegen AS Roma: 2-1. Zo stonden Lois Niënhuis, Daliyah de Klonia, Danique Noordman, Isa Kardinaal, Quinty Sabajo, Lotte Keukelaar, Danique Tolhoek en Bente Jansen in de basis. Voor keeper Niënhuis was het haar debuut.

Noordman gevaarlijk
Het duel in Velsen-Zuid begon rustig, zonder uitgespeelde kansen. De eerste grote mogelijkheid kwam na vijftien minuten spelen via Noordman, maar haar inzet werd gekeerd door de keeper. Vijf minuten later was Noordman opnieuw dichtbij, ditmaal blokte een speler van Telstar haar schot.

Tolhoek was later alsnog trefzeker. Na een fijne voorzet van Jansen volleerde de spits prachtig raak: 0-1. Sabajo maakte even later Ajax' tweede na een afgemeten voorzet van Keukelaar. De middenvelder kon simpel binnenschieten: 0-2.

Vier goals voor rust
Na een goede ingestudeerde vrije trap mocht Noordman snel na de tweede Amsterdamse treffer alsnog juichen. De middenvelder schoot van dichtbij raak en maakte de 0-3. De Ajax Vrouwen gingen vrolijk door met kansen creëren en kwamen in minuut 39 zelfs op 0-4. Een steekpass van Tolhoek belandde bij Keukelaar, die kalm, hard en zuiver raak schoot.

Het beeld aan het begin van de tweede helft was totaal anders dan de 45 minuten daarvoor. Binnen no-time schoot Telstar twee keer raak. De eerste tegentreffer werd de ploeg uit Velsen in de schoot geworpen. Invaller Kay-Lee de Sanders speelde Quinty Sabajo in op het middenveld. Sabajo liet de bal van haar voet afsnoepen door Wolters die daarna kon doorlopen naar het vijandelijke doel. Zij schoot onberispelijk raak.

Geen remontada
Bij de tweede tegengoal in Noord-Holland zat debutant Niënhuis er nog wel met een handje tegenaan. Maar het schot van Gomez was te hard om te pareren: 2-4. Even leek dat het begin van een remontada. Telstar veerde kort op na de twee vlugge goals. Verder dan 2-4 lieten de Ajax Vrouwen het niet komen.

Opnieuw was Tolhoek weer betrokken bij een Amsterdamse treffer. Na een rush over de rechterflank werd ze in de zestien van de thuisploeg onderuit gehaald. Bente Jansen ging daarna achter de bal staan, maar zag haar poging in eerste instantie worden gepakt. In de rebound was het wel raak. Vlak voor Ajax' vijfde treffer had Tolhoek al een keer de lat geraakt.

Met nog een kwartier te spelen vond ook de thuisploeg het aluminium. Hassani werd diep gestuurd en zag dat Niënhuis een paar meter voor haar goal stond. Met een mooie boogbal probeerde ze de Ajax-goalie te verslaan, maar haar poging belandde op de paal.

Feyenoord-thuis
Haar schot op de paal was het laatste moment waarbij het publiek in Velsen-Zuid opveerde. De driepunter betekent een goede generale voor het duel van volgende week in de Johan Cruijff ArenA. Zaterdag 10 februari komt Feyenoord op bezoek in Amsterdam. Het duel begint om 14:00 uur.

Telstar – Ajax Vrouwen (0-4)
20. Tolhoek 0-1
26. Sabajo 0-2
32. Noordman 0-3
38. Keukelaar 0-4
49. 1-4
51. Gomez 2-4
63. Jansen 2-5

Ajax Vrouwen: Niënhuis; De Klonia, Spitse (46. De Sanders), Kardinaal, Keijzer, Van Gool (46. Yohannes), Noordman, Sabajo (66. Van de Velde); Keukelaar, Tolhoek, Jansen.

Gerelateerde artikelen

Keijzer Thumb 1920

Ajax Vrouwen dolbij: 'Dromen zijn er om waar te maken'

Milicia Keijzer en Lily Yohannes straalden na afloop van de 2-1-zege op AS Roma aan de zijkant van het veld. De Ajacieden zijn trots op het resultaat in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. "Kippenvel, het is echt prachtig."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

HL Header 1920

Highlights Ajax Vrouwen – AS Roma | Unieke prestatie

Een plaats bij de laatste acht van de UEFA Women’s is woensdagavond een feit geworden voor de Ajax Vrouwen. De ploeg van Suzanne Bakker poetste een achterstand weg tegen AS Roma en won uiteindelijk met 2-1. De gelijkmaker kwam op slag van rust van Tiny Hoekstra, waarna kort voor tijd een corner van Sherida Spitse via een Italiaans lichaam binnenviel.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Header2

Samenvatting Ajax Vrouwen - Fortuna Sittard

De Ajax Vrouwen zijn er zaterdagmiddag niet in geslaagd om op sportcomplex de Toekomst te winnen van Fortuna Sittard. De ploeg van Suzanne Bakker speelde met 1-1-gelijk. Lotte Keukelaar was trefzeker voor de Amsterdammers.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials