Verslag | Ajax Vrouwen uitgeschakeld in strijd om Eredivisie Cup

Psvajaxvrouwenheader
Psvajaxvrouwenheader

De Ajax Vrouwen zijn er woensdagavond niet in geslaagd om de finale van de Eredivisie Cup te bereiken. Op een regenachtig sportcomplex de Toekomst verloren de Amsterdammers na verlenging met 1-2 van PSV.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen pakten afgelopen weekend op de laatste speeldag van de Azerion Vrouwen Eredivisie de derde periodetitel. Hiermee stelden de Amsterdammers deelname aan de Eredivisie Cup veilig. Landskampioen FC Twente, Fortuna Sittard en PSV completeerden het deelnemersveld. De Ajacieden van Suzanne Bakker namen het woensdagavond in de halve finale op tegen laatstgenoemde club. 

Ashleigh Weerden maakte na maandenlang blessureleed haar rentree bij de Ajax Vrouwen. Met de steunpilaar terug in de basis had de ploeg van Bakker optisch het overwicht in de openingsfase. De Ajacieden creëerden enkele kansen, maar het gewenste spektakel bleef uit op de Toekomst.

Blessure Spitse
De Ajax Vrouwen kregen kort voor het rustsignaal nog een grote tegenslag te verwerken. Sherida Spitse moest het veld noodgedwongen verlaten met een blessure. Kay-Lee de Sanders verving de aanvoerder.

In het tweede bedrijf schommelde het spel op en neer. Hoewel Danique Tolhoek na bijna een uur spelen de openingstreffer op haar voet had, was de uitploeg ook meerdere malen gevaarlijk in de Amsterdamse zestien. Keeper Lois Niënhuis hield de Ajacieden een aantal keer knap op de been.

Trainer Bakker voerde in de loop van de tweede helft een driedubbele wissel door. Weerden, Quinty Sabajo en Chasity Grant verlieten het veld. Daliyah de Klonia, Lily Yohannes en Tiny Hoekstra vervingen het drietal. Laatstgenoemde pegelde de bal in minuut 78 via de binnenkant van de paal binnen: 1-0.

Uitschakeling Eredivisie Cup
Invaller Hoekstra leek matchwinner te worden, maar kort voor tijd deed PSV iets terug via Veerle Buurman. Door de gelijkmaker van de uitploeg moest er woensdagavond een verlenging aan te pas komen. De Eindhovenaren kwamen uiteindelijk als winnaar uit de strijd dankzij een benutte strafschop van Joëlle Smits: 1-2. De Ajax Vrouwen zijn vanwege de nederlaag uitgeschakeld in de strijd om de Eredivisie Cup.

De ploeg van Bakker kan het seizoen alsnog positief afsluiten. De Ajacieden staan maandag namelijk tegenover Fortuna Sittard in de finale van de KNVB Beker. De wedstrijd wordt om 14:30 uur afgewerkt in het Koning Willem II Stadion. 

Ajax Vrouwen - PSV 1-2 (0-0)

78. T. Hoekstra 1-0
89. Buurman 1-1
98. Smits 1-2 (pen.)

Ajax Vrouwen: Niënhuis; Keijzer (91. Verhoeve), Spitse (39. De Sanders), Kardinaal, Weerden (62. De Klonia); Noordam, Sabajo (62. Yohannes), Van de Velde; Grant (62. T. Hoekstra), Tolhoek, Jansen (84. Noordman).

Gerelateerde artikelen

HL Ajax Vrouwen PSV

Highlights Ajax Vrouwen - PSV | Nieuwe zege

Een rake strafschop in de slotfase van Sherida Spitse bracht de Ajax Vrouwen woensdagavond drie hele belangrijke punten tegen PSV. Dankzij de zege op sportcomplex de Toekomst en de nederlaag van FC Twente blijven de Amsterdammers in de race om de landstitel.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

HL Ajax Vrouwen AZ

Highlights Ajax Vrouwen - AZ | Overtuigende zege

De inhaalwedstrijd van de Ajax Vrouwen tegen AZ is donderdagavond in een 3-0-zege voor de Amsterdammers geëindigd. Twee knappe doelpunten van Romée Leuchter en een treffer van Danique Tolhoek zorgden ervoor dat de Ajacieden de punten in Amsterdam hielden.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials