Verslag | Ajax Vrouwen winnen op overtuigende wijze van sc Heerenveen

Header 1280
Header 1280

De Ajax Vrouwen hebben zondag ook de tweede wedstrijd in de Azerion Vrouwen Eredivisie winnend afgesloten. Op sportcomplex de Toekomst werd sc Heerenveen met grote cijfers verslagen: 7-0. Tiny Hoekstra (3), Sherida Spitse, Victoria Pelova, Nikita Tromp en Romée Leuchter waren trefzeker.

• #AjaxVrouwen

Met de overwinning gaven de Ajacieden een goede reactie na de uitschakeling in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League afgelopen woensdag tegen Arsenal. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen de Engelsen stonden Kay-lee de Sanders, Quinty Sabajo en Hoekstra in de basis. Liza van der Most, Nadine Noordam en Ashleigh Weerden namen daardoor plaats op de bank.

Voordat het duel op de Toekomst begon stonden beide ploegen stil bij de vreselijke gebeurtenissen tijdens een voetbalwedstrijd in Indonesië dit weekend.

1 900

Sterke eerste helft
De Ajax Vrouwen begonnen goed aan de wedstrijd en waren gevaarlijk via Leuchter en Chasity Grant. Laatstgenoemde was na twintig minuten heel dicht bij de openingstreffer: haar inzet met het hoofd leverde net geen doelpunt op. Vijf minuten later was het alsnog raak. Een perfecte voorzet van diezelfde Grant werd op nauwkeurige wijze door Hoekstra tegendraads raak gekopt.

Nadat de ploeg van Suzanne Bakker de ban had gebroken ging het snel. Hoekstra maakte in de 36e minuut haar tweede op aangeven van Sabajo en twee minuten later was het Spitse die het net wist te vinden. De aanvoerder van de Ajax Vrouwen maakte haar eerste treffer van het seizoen na een handig balletje breed van Leuchter. Verder dan één goede mogelijkheid, die uitstekend werd gepakt door Lize Kop, kwamen de gasten voor rust niet.

Hattrick Hoekstra
De Ajax Vrouwen gingen na rust onverminderd door met kansen creëren. Het was Pelova die na 55 minuten Ajax' vierde maakte: vanaf randje zestien schoot de middenvelder de bal kiezelhard in de kruising van het doel. Met Tromp, Eshly Bakker en Marthe Munsterman bracht Bakker verse krachten voor het laatste deel van de wedstrijd en kon het enkele internationals rust geven. Dik tien minuten na haar rentree was Tromp trefzeker.

Toch was het Hoekstra die de hoofdrol opeiste. De oud-speler van Heerenveen maakte in de 75e minuut haar derde doelpunt en deed daarmee haar oude club pijn. De aanvaller verschalkte de Friese keeper van dichtbij met het hoofd. Het slotakkoord was voor Leuchter. De spits zorgde kort voor tijd met een knappe volley voor de 7-0.

Ajax Vrouwen – sc Heerenveen 7-0 (3-0)
26. Hoekstra 1-0
36. Hoekstra 2-0
38. Spitse 3-0
55. Pelova 4-0