Verslag | Haller en Neres bezorgen Ajax zege bij sc Heerenveen

Neres Na Goal 1420

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met 0-2 gewonnen. Sébastien Haller in de eerste helft en invaller David Neres in de tweede maakten de doelpunten.

• #HEEAJA

Ten Hag miste zijn Zuid- en Midden-Amerikanen Nico Tagliafico, Antony en Edson Álvarez die eergisteren nog in actie kwamen voor hun land in de WK-kwalificatie. Lisandro Martínez was wel al terug en begon op de bank.

Davy Klaassen kreeg zaterdagavond in Heerenveen de voorkeur van Ten Hag boven David Neres. De middenvelder nam daardoor de nummer 10-positie over van Steven Berghuis die naar rechtsbuiten terugkeerde.

Haller met z'n zesde
In een levendige eerste helft doken Ajax en sc Heerenveen regelmatig voor de vijandelijke doelen op. Ajax opende wat sterker en kreeg de grootste kans via Berghuis, maar hij schoot over. Het was enkele minuten later – uiteraard – weer Sébastien Haller die wél tot scoren kwam.

In de 24e minuut opende hij op aangeven van Dusan Tadic de score. Dankzij sterke acties van zowel Remko Pasveer als oud-Ajacied Xavier Mous aan Friese zijde bleef dat ook de stand bij rust.

In de tweede helft nam Heerenveen meer het initiatief dan in het eerste bedrijf. De verdedigers hadden het lastig met de snelle aanvallers van Heerenveen en vooral Anthony Musaba was een ware plaag. De gelijkmaker hing in de lucht en leek na exact een uur spelen in de maak. Uit een corner kopte Van Beek echter op de paal.

Met de dubbele wissel Martínez en Neres voor Kudus en Berghuis kreeg Ajax de grip op de thuisploeg terug. Met nog een kwartier te gaan bezorgde invaller Neres Ajax meer lucht door de 0-2 binnen te koppen. In de slotfase controleerde de Amsterdamse formatie de wedstrijd.

sc Heerenveen – Ajax 0-2 (0-1)
24. Haller 0-1
75. Neres 0-2

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui (76. Rensch), Timber, Schuurs, Blind; Klaassen (86. Taylor), Kudus (63. Martínez), Gravenberch; Berghuis (63. Neres), Haller, Tadic (86. Daramy)