Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
:
0
0

SC Heerenveen
0
2

sc Heerenveen - Ajax
Zaterdag 16 oktober 2021
18:45 uur

Ajax 1
  • S. Haller  24"
  • D. Neres  75"

Dit was het liveblog over sc Heerenveen - Ajax. Hier lees en zie je alles terug over het gewonnen duel in Friesland.

Liveblog

23:05

De ranglijst #1

Ajax blijft koploper van de Eredivisie na zaterdagavond. De wedstrijden van vandaag zitten erop. Dit is nu de stand aan kop van de Nederlandse competitie.

1. Ajax 9-22
2. PSV 9-21
3. FC Utrecht 8-17
4. Feyenoord 8-16
5. Willem II 8-16

Daarmee sluiten we het liveblog voor vandaag af. Maandag zijn we alweer terug met een nieuw liveblog. Dan gaat de focus op Ajax - Borussia Dortmund in de UEFA Champions League.


22:00

Neres' treffer vanuit het doel

Beleef de goal van David Neres nog een keer na vanuit het standpunt van het doel van sc Heerenveen.


21:20

Ten Hag blijft kritisch: 'Twee counters toegelaten'

Ten Hag Blind Heerenveen 880

Erik ten Hag was na de zege in Heerenveen evengoed kritisch op zijn ploeg. "We hebben twee counters toegelaten. In de tweede helft stonden onze middenvelders veel te hoog en lag ons middenveld open. Dat heb ik omgezet door Lisandro Martínez te brengen, Jurriën Timber naar het middenveld te halen en Ryan Gravenberch hoger te zetten."

De trainer was blij dat invaller David Neres de 0-2 maakte. "Dat vind ik mooi. Tegen Utrecht verwachtten we meer van hem en hebben hem daarop aangesproken. Als je dan ziet hoe hij dat vandaag vertaalt. Hij was overal op tijd."


21:13

Een prachtige daad ❤️

Plaquette Heerenveen 880

Voor het duel in Friesland overhandigde Ajax een plaquette aan sc Heerenveen als dank voor hun hulp tijdens de Hongerwinter in de Tweede Wereldoorlog.

Heerenveen stak een helpende hand uit in de winter van 1944-1945 door tientallen leden van vier Amsterdamse voetbalclubs onderdak te bieden; Ajax, DWS, Blauw-Wit en De Volewijckers. Ook Amsterdam werd zwaar getroffen in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. 

In de Hongerwinter startte Heerenveen een hulpactie om jeugdspelers van de die Amsterdamse voetbalclubs naar Friesland te krijgen. In totaal kregen er meer dan tachtig jeugdspelers tussen de 12 en 14 jaar onderdak geboden. Rob Been senior, toen jeugdspeler van Ajax, was één van hen. 

Ajax-directeur Edwin van der Sar en Rob Been Sr. gaven het aandenken aan sc Heerenveen-directeur Cees Roozemond.

In opdracht van Ajax Erfgoed is ook de documentaire gemaakt: een prachtige daad


21:07

This is how we do it ✌️

SC Heerenveen SC Heerenveen

Balbezit

SC Heerenveen38%

Ajax 162%

Schoten

SC Heerenveen12

Ajax 118

Schoten op doel

SC Heerenveen5

Ajax 13

Vrije trappen

SC Heerenveen12

Ajax 19

Hoekschoppen

SC Heerenveen7

Ajax 17

Buitenspel

SC Heerenveen2

Ajax 14

Overtredingen

SC Heerenveen7

Ajax 18

Passes

SC Heerenveen324

Ajax 1599


20:54


20:50

Klaassen: 'Heerenveen-uit is nooit makkelijk'

Klaassen880 1

Davy Klaassen was een blij man na de 0-2-overwinning in Friesland. "SC Heerenveen-uit is nooit makkelijk. Ook vandaag ook niet, maar de 0-2 is wel verdiend", vertelde hij voor de camera van ESPN.

Ajax speelde een goede eerste helft, maar na 45 minuten stond het 'slechts' 0-1. "Als balletjes tien centimeter beter waren, hadden we vaker alleen voor de keeper gestaan", zag de middenvelder.

"Na de 0-2 was het wel over", vervolgde hij. Over zijn eigen spel was hij iets minder tevreden. "Maar we hebben gewonnen en daar gaat het om."

Ajax gaat daarom met een goed gevoel naar de UEFA Champions League. Dinsdag wacht Borussia Dortmund in de Johan Cruijff ArenA. "Dinsdag wordt weer een heel andere wedstrijd", stelde Klaassen. "Als je wint geeft het wel een goed gevoel."


20:39

Zit-ie?

Tadic Kiekeboe 880

Dusan Tadic had een perfect uitzicht op de 0-2 van David Neres 😉.


20:36

Klaar in Friesland

Het is afgelopen. SC Heerenveen maakte het Ajax in de tweede helft een stuk lastiger, maar na de kopbal van Van Beek op de kruising zijn we niet meer in de problemen gekomen.

Dankzij goals van Sébastien Haller en David Neres werd het 0-2. Dusan Tadic gaf twee keer een assist.


90

[20:32]

Blessuretijd

Er komen minimaal twee minuten bij in Heerenveen. Ajax is dicht bij een driepunter in Friesland.


86

[20:28]

Laatste wissels bij Ajax

Erik ten Hag brengt wissel nummer vier en vijf in het veld. Ryan Gravenberch en Dusan Tadic verlaten het veld. Mohamed Daramy en Kenneth Taylor zijn de vervangers.


79

[20:21]

David Neres 😍

Neresgoal

David Neres maakt zijn 37e Eredivisie-doelpunt voor Ajax. Dit is zijn eerste met het hoofd in de Nederlandse competitie.


76

[20:18]

Rensch komt erin

Vlak na de goal van David Neres komt Devyne Rensch in het veld. Hij vervangt Noussair Mazraoui.


75

[20:17]

68

[20:10]

Ajax controleert het duel

Klaassen 880 Heerenveen

Na een sterke fase van sc Heerenveen, is de rust iets meer teruggekeerd op het veld. Ajax controleert de 0-1-voorsprong in Friesland.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Timber 1280

Zo beleefde Timber zijn debuut tegen sc Heerenveen

Jurriën Timber debuteerde anderhalf jaar geleden tegen sc Heerenveen, vlak voordat alles stil kwam te liggen door het coronavirus. Zaterdag keert hij samen met zijn teamgenoten terug op de plek waar hij zijn eerste minuten maakte in Ajax 1.

Tags

  • #HEEAJA
  • #Timber

Socials

Eenprachtigedaad DOC 1280

Ajax Doc | Een prachtige daad

Ajax overhandigt zaterdag bij de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen een plaquette aan de vereniging als dank voor hun rol tijdens de Hongerwinter in de Tweede Wereldoorlog. De Friese voetbalclub gaf jeugdspelers van vier Amsterdamse clubs, waaronder Ajax, onderdak in de winter van 1944-1945. In opdracht van Ajax Erfgoed is een documentaire gemaakt over deze 'prachtige daad'.

Tags

  • #AJAXDOC

Socials

Nous12 10

Training Day | Blik op sc Heerenveen

Na een noodgedwongen break vanwege interlands gaat het vizier weer op de Eredivisie. Komende zaterdag reist Ajax af naar Friesland voor de ontmoeting met sc Heerenveen. Donderdag trainde de selectie van Erik ten Hag op sportcomplex de Toekomst en ging de blik op de aankomende wedstrijden.

Tags

  • #HEEAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl