Verslag | Ajax wint oefenduel met Telstar

Header 1280
Header 1280

Het oefenduel tussen Ajax en Telstar op sportcomplex de Toekomst is vrijdag geëindigd in een 5-1-overwinning voor de ploeg van Alfred Schreuder. Namens de Amsterdammers waren Brian Brobbey (3), Davy Klaassen en Olivier Aertssen trefzeker.

• #AJATEL

Het eerste gevaar kwam van Mohammed Kudus. De Ghanees dribbelde voorbij enkele tegenstanders, maar zag zijn inzet geblokt worden. Aan de andere kant was het Remko Pasveer die knap redde op een inzet van Telstar-spits Glynor Plet.

Mr. 1-0
Na twintig minuten spelen was het raak. Een voorzet van links ging aan Lorenzo Lucca voorbij en werd bij de tweede paal knap binnengeschoten door Klaassen: 1-0. De ploeg van Schreuder kreeg na de openingstreffer meer controle over het duel en kreeg via Kudus een grote kans op de tweede, maar zijn schot werd opnieuw gepareerd.

Met Florian Grillitsch in de ploeg voor Jurriën Timber werd het tweede deel van het oefenduel in gang gezet. Na zestig minuten kwam er een compleet nieuw elftal binnen de lijnen. Alleen doelman Pasveer bleef staan. Met frisse energie ging Ajax op zoek naar een tweede treffer. Na een vlot lopende aanval werd Kenneth Taylor vrij voor de keeper gezet door Steven Berghuis. Eerstgenoemde was niet zelfzuchtig en gunde het doelpunt aan Brobbey die voor een leeg doel kon scoren.

Verzorgd spel
Dik vijf minuten later resulteerde een goede aanval opnieuw tot een treffer van Brobbey. Nadat de schuiver van Francisco Conceição werd geblokt kon de spits, opnieuw voor een leeg doel, zijn tweede van de middag maken. Met een bedrijvige Conceição en Berghuis als spelmaker stichtte Ajax veel gevaar, waardoor Telstar-doeman Ronald Koeman de ene na de andere aanval op zich af zag komen.

Met nog dertig minuten extra kon Schreuder zijn spelers nog iets langer zien dan de gebruikelijke speeltijd. Daarin scoorden de gasten het eerst: een fout in de opbouw van Ajax werd afgestraft door Rein Smit: 3-1. De marge stond echter twee minuten later weer op drie. Een vrije trap van Berghuis werd hard raak gekopt door Aertssen. Even later liet Steven Bergwijn zijn klasse zien met een bekeken pass op Brobbey in de zestienmeter. De spits faalde niet en maakte zijn derde van de middag: 5-1.

Ajax – Telstar 5-1 (1-0)
21. Klaassen 1-0
75. Brobbey 2-0
82. Brobbey 3-0
97. Rein Smit 3-1
99. Aertssen 4-1
110. Brobbey 5-1

Ajax: Pasveer (90. Setford); Rensch (60. Sánchez), Timber (46. Grillitsch / 77. Gooijer / 104. Hlynsson), Bassey (60. Aertssen), Wijndal (60. Regeer); Álvarez (60. Vos), Fitz-Jim (60. Taylor), Klaassen (60. Berghuis); Kudus (60. Bergwijn), Lucca (60. Brobbey), Tadic (60. Conceição / 112. Banel)