Verslag | Ajax kan geen vuist maken in Engeland

Taylorbalendebrighton1920

Ajax wacht nog op de eerste overwinning in de UEFA Europa League. Tegen Brighton & Hove Albion verloor de ploeg van interim-trainer Hedwiges Maduro met 2-0. Ajax speelde dit seizoen eerder gelijk tegen AEK Athene (1-1) en Olympique Marseille (3-3).

• #UEL
  • #BHAAJA

In de Engelse kustplaats hielden Brighton & Hove Albion en Ajax elkaar in het eerste half uur in een houdgreep. Ajax hield het compact en liet de thuisploeg aan de bal. Die wisten zich in eerste instantie geen raad met het balbezit. Verder dan een paar speldenprikjes kwam Brighton niet.

Op achterstand
Dat veranderde op slag van rust. João Pedro had Ajax al gewaarschuwd met een hard schot dat over de goal vloog van Diant Ramaj. De Duitse doelman was even later kansloos op de inzet van de Braziliaan. Die schoot een rebound na een schot van Kaoru Mitoma makkelijk binnen. De goal van Brighton was een domper voor de Ajacieden, die het tot op dat moment verdedigend aardig voor elkaar hadden.

De Engelse thuisploeg had in de eerste helft wel het betere van het spel, dus geheel onterecht was de voorsprong niet. In de tweede helft drukte Ansu Fati het overwicht uit in de 2-0. Na een mooi steekpassje van Mitoma rondde de Spanjaard koelbloedig af.

Na die tweede treffer van Brighton deed Ajax ook wat terug. Na de wissel van Carlos Forbs voor Kristian Hlynsson werd Steven Berghuis op de rechterflank geposteerd. Vanaf die kant trok de aanvaller naar binnen en schoot op de paal.

Geen kansen meer
Beide ploegen gingen daarna wisselen en daarmee leek het beste er wel een beetje vanaf bij beide ploegen. Echt grote kansen vielen er niet meer te noteren. Brighton & Hove Albion vond het wel goed na de 2-0-voorsprong en Ajax kon geen vuist maken in Engeland.

De Ajacieden vliegen vrijdagochtend weer terug naar Nederland. Daarna gaat de focus direct op PSV-uit. Komende zondag speelt Ajax in Eindhoven. Die wedstrijd begint om 14:30 uur.

Brighton & Hove Albion - Ajax 2-0 (1-0)
42. João Pedro 1-0
53. Fati 2-0

Ajax: Ramaj; Gaaei, Šutalo, Hato, Sosa, Tahirovic (60. Van den Boomen), Taylor, Berghuis (60. Godts); Forbs (46. Hlynsson), Brobbey (75. Akpom), Bergwijn (75. Vos)