Verslag | Frustrerende avond voor Jong Ajax in Venlo

Header VVV Jong Ajax

Jong Ajax heeft vrijdagavond in speelronde 37 van de Keuken Kampioen Divisie verloren op bezoek bij VVV-Venlo. Nadat de Amsterdammers drie keer het houtwerk raakten, waren het de Venlonaren die wel scoorden: 2-0.

In de stad waar de regen ruim 24 uur geleden nog met bakken uit de lucht kwam, scheen tijdens de aftrap een heerlijke voorjaarszon. Het duel in een goed gevulde Koel begon rustig en de meeste dreiging in de openingsfase kwam van de thuisploeg.

Kans Speksnijder
Het eerste Amsterdamse gevaar werd na 25 minuten spelen in gang gezet door Jaydon Banel. De linksbuiten passeerde zijn tegenstander op een fraaie manier en gaf de bal strak voor. De ingelopen Rico Speksnijder toucheerde de bal met zijn borst, maar vond de onderkant van de lat op zijn weg waardoor er geen doelpunt viel.

Buiten een schot van Kian Fitz-Jim dat hoog over vloog kwam de ploeg van Dave Vos voor de rust niet. De Venlonaren zetten daar eveneens weinig tegenover met enkele ongevaarlijke schoten.

Het was Speksnijder die na rust opnieuw gevaarlijk was. De Ajacied snelde naar binnen en schoof de bal richting de verre hoek. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Delano van Crooij. Even later dook de ingevallen Kayden Wolff gevaarlijk op voor het Venlose doel, maar ook hij vond Van Crooij op zijn pad.

Martha op de paal
Een andere invaller bij het ingaan van de tweede helft, Ar'Jany Martha, was na 55 minuten de tweede Ajacied die het aluminium raakte. De linksback stoomde op, passeerde twee spelers, en schoot kiezelhard tegen de paal. Ook de Venlonaren, gesteund door de aanwezige fans, drongen meer en meer aan richting het doel van De Graaff. Schoten van Pepijn Doesburg en Michalis Kosidis mistten echter precisie.

Nassef Chourak, ook invaller, voegde zich na ongeveer zeventig minuten spelen bij Speksnijder en Martha. De Ajacied probeerde het vanaf een meter of 25 en raakte ook het houtwerk met een schot tegen de lat. Het doelpunt viel aan de andere kant. Een uitbraak van VVV belandde bij Doesburg en via het been van Nick Verschuren werd het 1-0 voor de thuisploeg.

Diezelfde Doesburg was na 81 minuten opnieuw het goudhaantje. De aanvaller kopte een voorzet bij de tweede paal binnen en verdubbelde de Venlose voorsprong. Daar bleef het bij. Vrijdag 10 mei sluiten de Ajacieden de competitie af op sportcomplex de Toekomst tegen Jong AZ

VVV - Jong Ajax 2-0 (0-0)
72. Verschuren (e.d.) 1-0
81. Doesburg 2-0

Jong Ajax: De Graaff; Alders, Verschuren, Gooijer (68. Henry), Agougil (46. Martha); Gorter, Chahid, Fitz-Jim (61. Chourak); Speksnijder (75. Vink), Boerhout (46. Wolff), Banel.