Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
:
0
0

Ajax 1
0
1

Ajax - Benfica
15/03/2022
21:00 uur

Benfica
  • Darwin Núñez  77"

Ajax is dinsdagavond uitgeschakeld in de UEFA Champions League. Na een 2-2-remise in Portugal gingen de Ajacieden voor eigen publiek met 0-1 onderuit. Hoe de avond verliep, lees je in ons liveblog.

Liveblog

23:59

Tot zondag

We sluiten het liveblog af met een korte samenvatting van Ajax - Benfica. Helaas is de achtste finale van de UEFA Champions League het eindstation voor de ploeg van Erik ten Hag.

Komende zondag zijn we weer terug met een nieuw liveblog. Dan wacht het thuisduel met Feyenoord. Tot dan!


23:41

Blind: 'In de top kan één moment fataal zijn'

Daley Blind baalde stevig na de 0-1-nederlaag in de Johan Cruijff ArenA. Hij zag hoe zijn teamgenoten zich stukliepen op de listige Portugezen. "Ik denk dat we meer verdienden, net zoals andere jaren. Het voetbal dat wij spelen, willen mensen graag zien. Maar daar scoren we geen punten mee. Dit is topvoetbal. Daarin worden wedstrijden beslist op hele kleine momenten."


23:28

Timber: 'Eigenlijk drie weken geleden al weggegeven'

Timberbalen880

Jurriën Timber baalde stevig na het duel met Benfica: 0-1. "We gaven het eigenlijk drie weken geleden al weg in Lissabon", gaf hij toe. "Vandaag ben je weer de betere en geef je het opnieuw weg. Je denkt nu wel terug aan de eerste wedstrijd."

In de Johan Cruijff ArenA was Ajax absoluut de betere, maar bleek de tegenstander geslepen. "We hadden zoveel de bal en waren zo dominant. Dan moet je wel scoren", vond Timber. "In de Champions League weet je, als jij niet scoort dan scoort de tegenstander."

De koppen moeten nu snel richting komende zondag. Dan wacht Feyenoord in de Eredivisie. "We moeten morgen herstellen en direct door. We vechten nog voor twee prijzen. Zondag staat er weer een topwedstrijd op het programma."


23:02

Dit is ontzettend balen! 😢😥


23:00

Full-time: Ajax uitgeschakeld

Afgelopen in de Johan Cruijff ArenA. Ajax verliest met 0-1 van Benfica en ligt uit de UEFA Champions League.


90

[22:52]

Ajax heeft nog zes minuten

Aannamevanhaller880

Nog zes minuten heeft Ajax om te scoren, dat is namelijk de extra tijd die wordt bijgetrokken.


87

[22:48]

Blijven strijden, boys!

Antokijktna880

De tijd tikt weg in het nadeel van Ajax. Er resteert nog drie minuten aan officiële speeltijd.

Ondertussen begint iedereen met een Ajax-hart zich te irriteren aan het tijdrekken van Benfica, dat er alles aan doet om de Ajacieden te ontregelen.


82

[22:43]

🔁 Dubbele wissel, alles op de aanval

Een dubbele wissel bij Ajax. Davy Klaassen en Brian Brobbey komen binnen de lijnen. Zij vervangen Steven Berghuis en Edson Álvarez.

Erik ten Hag gooit alles op de aanval.


80

[22:41]

Kom op, Ajax! 👊👊

Ajax heeft een enorme domper geïncasseerd, maar er is nog tijd. Wat kunnen de Ajacieden in de laatste fase brengen?


77

[22:38]

0-1 voor Benfica

Ongelooflijk maar waar: Benfica komt op 0-1. Darwin Nunez kopt uit een vrije trap vanaf rechts de openingstreffer binnen.

Ajax moet gaan scoren in de slotfase om uitschakeling te voorkomen.


75

[22:36]

Spanning stijgt tot grote hoogte in de Johan Cruijff ArenA

Timberaandebal880

De tijd tikt verder en de spanning is echt om te snijden. We komen steeds dieper in de tweede helft en de vraag die iedereen bezighoudt: gaat er nog een goal vallen?


66

[22:27]

Komt nummer 1️⃣2️⃣ nog vanavond? ⚽️🙏🙏

Hallerclose880

62

[22:23]

Antony kopt over

Antonygeeftdebal880

Dit is de beste kans voor Ajax in de tweede helft. Na een aanval over links steekt Dusan Tadic Daley Blind weg. De linksback weet de bal nét binnen te houden en heeft nog een goede voorzet in huis. Antony knikt echter over.


59

[22:20]

Jubileumduel Ten Hag

Eriktenhag880

De vijftigste Europese wedstrijd als hoofdcoach van Ajax is voor Erik ten Hag is in volle gang. Hopelijk kunnen de Ajacieden het jubileumduel van onze trainer extra luister bij zetten.


54

[22:15]

Spanning is voelbaar

De tweede helft is inmiddels tien minuten onderweg en het spelbeeld is ongewijzigd: Ajax dringt aan en drukt Benfica terug.

Er is een aantal momenten van dreiging geweest, maar nog altijd staat die vervelende 0-0-stand op het scorebord. Het wachten is op echt grote kansen.

De spanning is voelbaar.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Training VIII 880

Training Day | Alles in het teken van Benfica-thuis

De maandag stond in Amsterdam in het teken van de achtste finale in de UEFA Champions League. Ajax neemt het een dag later op tegen het Portugese Benfica voor een plek bij de laatste acht in het Europese clubtoernooi. De eerste wedstrijd in het tweeluik eindigde in 2-2.

Tags

  • #UCL
  • #AJABEN

Socials

Tyton Interview 880

Aanwinst Tyton: 'Ik heb geen moment getwijfeld'

Afgelopen week tekende Przemyslaw Tyton bij Ajax een contract tot het einde van dit seizoen, om zo de afwezigheid van Remko Pasveer en Jay Gorter op te vangen. Wij spraken de 35-jarige Pool vlak voor zijn eerste training op de Toekomst.

Tags

  • #Tyton

Socials