Verslag | Jong Ajax geeft voorsprong uit handen op bezoek bij Jong AZ

Warmerdam1280

Jong Ajax heeft donderdagavond het tweede competitieduel van deze week gelijkgespeeld. De ploeg van John Heitinga kwam op bezoek bij Jong AZ niet verder dan 1-1. Christian Rasmussen schoot de Ajacieden kort voor rust op voorsprong, maar de Alkmaarders kwamen tien minuten voor tijd via een strafschop langszij.

• #Jong Ajax

Jong Ajax speelde afgelopen maandag op sportcomplex de Toekomst met 4-4-gelijk tegen FC Den Bosch. De Ajacieden keken met nog een kwartier op de klok tegen een 4-2-voorsprong aan, maar gaven de marge van twee treffers in de slotfase onnodig weg. Tijd om in de mineurstemming te blijven hangen hadden de Amsterdamse beloften niet, want donderdagavond stond het uitduel met Jong AZ alweer op het programma.

De ploeg van Heitinga wist de knop snel om te zetten en begon gedisciplineerd aan het duel in Wijdewormer. Met één wijziging in de basisopstelling – Jorrel Hato startte in plaats van de geschorste Kik Pierie – waren de Ajacieden de bovenliggende partij in de openingsfase. De Amsterdamse beloften domineerden aan de bal, maar dit leidde echter niet direct tot grote kansen.

Voorsprong via Rasmussen
In de loop van de eerste helft werd Jong Ajax slordiger aan de bal. De Ajacieden hadden veel moeite met het vinden van openingen in het defensieve bolwerk van de Alkmaarders. Toch slaagden de Amsterdamse beloften er nog voor de thee in om het net te vinden. Rasmussen, die vanaf de rechterflank speelde, kwam vier minuten voor rust naar binnen en poeierde de bal vervolgens in de verre hoek achter AZ-sluitpost Westerveld: 0-1.

In het tweede bedrijf kwam de wedstrijd pas echt op gang. Beide ploegen maakten het elkaar een stuk lastiger dan in de eerste helft, waarin er weinig kansen gecreëerd werden. Na een aantal mogelijkheden over en weer, kwam Jong Ajax in minuut 64 goed weg. Tom de Graaff maakte een inschattingsfout, waarna AZ-aanvaller Allouch de bal tegen de lat schoot.

Strafschop Jong AZ
Tien minuten voor tijd ging het alsnog mis voor Jong Ajax. Donny Warmerdam maakte een overtreding in het strafschopgebied van de Amsterdammers, waardoor Jong AZ een uitgelezen mogelijkheid kreeg op de gelijkmaker. Reverson faalde niet oog in oog met De Graaff, hij stuurde de Ajax-keeper de verkeerde hoek in: 1-1. De ploeg van Heitinga wist het net in de slotfase niet meer te vinden, waardoor het tweede gelijkspel van deze week een feit werd.

Jong Ajax komt de komende weken niet in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Op 11 december spelen de Ajacieden weer een wedstrijd, dan neemt de ploeg van Heitinga het om 14:30 uur op sportcomplex de Toekomst op tegen Jong Utrecht.

Jong AZ – Jong Ajax 1-1 (0-1)
41. Rasmussen 0-1
82. Reverson 1-1

Jong Ajax: De Graaff; Gooijer, Aertssen, Warmerdam, Hato; Vos (46. Misehouy), Regeer, Fitz-Jim; Rasmussen, Hansen, Hlynsson (80. Martha)